BOKLANSERING

I dag har det vært et herlig event her i Halden. Leif Østli debuterer med romanen Befrieren på Aschehoug, og i den anledning ble det arrangert en bokslippfest, bokbad og minikonsert hos bokhandler H. Andersen. Bokens storstue i Halden. Leif Østli ble godt intervjuet av Tom Skjeklesæther, og leste også nydelig fra boka si. Omar Østli bidro med to flotte musikkinnslag, låtene var hentet fra hans to siste plater Ingens Mann og 1750 Halden.

Befrieren handler om de to 17-åringene Tom og Rudi. Vi følger dem fra juni 1984 til juni 1985. De bor i Halden, en by som er i ferd med å bli avindustrialisert. Tom og Rudi hører ikke til noe sted, og blir heller aldri invitert med på den festen alle de andre får være med på. De hører på Bruce Springsteen, og drømmer om å få lappen og cruise rundt i en gammel amerikaner. Universet i romanen er det samme som i sangene til Springsteen. «Den som har hørt på musikken hans, vet at den kan gi deg kraft til å overleve, og den som har vært på konsert, vet at den kan gi deg en opplevelse av omdannelse», sier Leif Østli. Videre mener han at det går et tydelig skille mellom de som har eller ikke har utdanning i vår tid, og at lærere kan redde liv hos elever som har med seg risikofaktorer hjemmefra før de begynner på skolen. Leif Østli har i mange år vært, og er fremdeles en enorm ressurs i norsk skole. Nå er han også blitt en ressurs i hodene til oss som ikke opplever han på skolen, med den hjertevarme debutromanen Befrieren. Løp, kjøp og les ♥ .

Forfatter Leif Østli signerte bøker så blekket sprutet.

Bestekompisene til Leif Østli kom på bokfest! Gunnar Skjevik og Asle Mjølnerød. De hygget seg storveis.

Det gjorde også redaktøren i Aschehaug Nora Campbell og Ulrika Ruud Østli. Ulrika er kona til Leif Østli.

Fine plata til Omar Østli. Denne gikk det også noen eksemplarer av. Det var fullt hus, og folk benyttet anledningen til å skaffe seg både plate og bok. Signert av både artist og forfatter, selvfølgelig.

Omar Østli og Leif Østli. Brødrene sjarmerte publikum i senk med kjempefin bok og bra musikk.

Tusen takk til alle hos bokhandler H. Andersen for en nydelig aften sånn midt på en tirsdag. Og tusen takk for at jeg fikk lov til å ta noen bilder. Vinen? Den var en gave fra bokhandleren til Tom, Leif og Omar. Vel fortjent! Takk for at dere lager så fin kunst, og beriker andre med den.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *