DAGENS DUFT

I skrivende stund er det denne lille herlighteten som fargelegger dagen min lysegrønn. Calyx, fra hudpleiemerket Perscriptives, kom i 1986 og er laget av den nydelige nesen til Sofia Grojsman. Jeg kom over denne duftpakken i New Jersey, nærmere bestemt på det gigantiske kjøpesenteret JerseyGardens. I dag har jeg testet ut dusjgeleen og bodylotionen sammen med duften, og den er utrolig vakker.

Toppnotene er en herlig blanding av alt jeg liker. Her finnes aprikos, pasjonsfrukt, mint, mandarinappelsin, solbær, fersken, mango og bergamot. Calyx åpner friskt og rent. Den er ikke søt og klissete, men holder seg på rett side av fruktfatet hele tiden, og det er det ikke alle fruktige og saftige dufter som gjør.

I hjertet av den er det cyclamen, lilje, melon, fresia, jasmin, neroli, rose og liljekonval. På dette stadiet blir duften også mer pudret, lun og litt melkeaktig syrlig. Den er en glede å bære, og den er særlig fin som en dagduft. Er du litt sliten en tidlig morgen, og ikke i verdens beste humør, er Calyx din reddende engel. Dette er god spirit på flaske. Den plukker deg opp, setter et smil på din munn og gir gnist til blikket ditt. Før du vet ordet av det, er du i happy modus, og klar til å møte den dagen du ikke hadde så lyst til å se i øynene for litt siden.

Calyx har musk, sedertre, mose og bringebær i bunnotene. Den er klassifisert som en fruktig blomsterduft, men jeg opplever den mer som en grønn sitrusduft. Mer mot grapefrukt og grønne blader. Duften er også rik på ingrediensen guava. En overmoden guavafrukt sammen med rosenoten. Calyx dufter rent, friskt og har en vennlighet over seg som få andre grønne dufter har. Den er harmonisk og oppløftende på samme tid.

Det er nesten utrolig at denne duften er 26 år gammel. Sofia Grojsman laget et mesterverk. Dessuten er duften unikt god, og skiller seg ut blandt dagens dufter som en ekte og særpreget parfyme av høy kvalitet. Den er fremdeles høyst moderne. Calyx er en slik duft du kan bære hver dag, resten av ditt liv. Sjeldent god, avhengighetsskapende og tidløs. Dette er en duft jeg kommer til å kose meg med gjennom hele vår- og sommerhalvåret. Garantert! Love, love, love it!