DAGENS DUFT

Noen ganger har jeg lyst til å dufte som om ingenting har hendt. Bare enkelt, rent og ukomplisert. Da er det helt nødvendig å ha noe å ty til som kan passe en slik følelse. Chloé edp er en slik duft, og ny i samlingen min. Den er, for å være helt ærlig, den styggeste duften jeg eier, og jeg liker den mot min vilje. Jeg har kost meg med den daglig, ofte to ganger om dagen i en hel uke nå, og i skrivende stund gleder jeg meg til å ta den på meg igjen senere i dag, da jeg skal treffe en venninne for et koselig kafébesøk.

Chloé edp er en roseduft. Den kom i 2008, og er laget av Michel Almairac og Amandine Marie. Michel Almairac er en meget talentfull parfymør og står bak kreasjoner som Ambrette 9 for Le Labo, Farenheit for Dior, Gucci Rush og Voleur de Roses for L`Artisan Parfumeur. Men av og til får man ikke alle midler til rådighet når man skal skape for store motehus, og da kan dessverre resultatet ikke alltid bli like bra. I dette tilfellet er det det kreative teamet bak Chloé som har hatt det siste ordet kanskje, og det merkes på duften. Når det er sagt, så liker jeg den nettopp fordi den er så utilsørt og nådeløst kommersiell at det grenser til det brutale. I min nese er duften så stygg at den blir kul. Du får ikke noe valg. Lik den eller la vær. Og det er jo ganske morsomt i min bok. Den er på den ene siden forretningsmessig, kjølig, formell og maskulin. På den andre, veldig avslappende, feminin, romantisk, frisk, vannaktig, fruktig og med noter av honning.

Chloé edp er en estetisk nytelse, og jeg har vært avstandsforelsket i designet i årevis. Flakongen er både feminin og maskulin, firkantet og med sløyfe, men det fineste er sølvet som forandrer karakter etterhvert som tiden går. I esken ligger et lite hefte der det står at duften er laget av både naturlige og couture materiale, og at den er velsignet med en håndknyttet sløyfe. Det kreative teamet bak Chloé vet hva de driver med når det kommer til å tjene mest mulig penger, men har nok kanskje litt mindre kjennskap til hva som kreves for å lage en skikkelig kvalitetsduft. Likevel, duften er ekstremt populær og kvinner over hele verden har latt seg forføre både av duften og designet. Personlig er jeg mest førført av designet, men jeg liker også duften mer enn jeg synes det er gøy å innrømme for meg selv. Den er helt fin til sitt bruk, og ganske perfekt når man vil gjenskape følelsen man får når man går forbi? Nei, gjennom tax-free parfymeriet på Gardermoen. Følelsen av å være på reise til et sted du virkelig gleder deg til å være.

Totalt bergtatt som jeg er av virkelig gode rosedufter som Portrait Of A Lady fra Frederic Malle og Nahema fra Guerlain sier det seg selv at jeg er både overrasket og forundret over at jeg liker den. Men jeg misliker den også, og det er det jeg synes er så artig for øyeblikket. Denne tvetydigheten som det er så morsomt å leke med om dagen. Jeg blir glad hver gang jeg ser på den, og gleder meg til å åpne skapet på badet hver morgen for å ta den på meg. Det er helt i orden for meg. Akkuat nå.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *