DAGENS DUFT

En av mine absolutte favorittdufter, er Songes fra Annick Goutal. Dette er divaen i Annick Goutal sitt sortiment, og det med rette. Min kusine introduserte meg for denne duften for noen år siden, og siden har den ligget på lur i min bevissthet. Da jeg kom over den i Barcelona sist jeg var der, måtte jeg ha den.

Songes betyr drømmer. Den er laget av Camille Goutal i samarbeid med parfymør Isabelle Doyen, og sammen har de kommet frem til en tropisk skatt av en duft. Songes åpner med en trio av hvite blomster. Du vil kunne kjenne frangipani, jasmin og et hint av gardenia. Duften er søt og sterk, men ikke tung. Jasminen er saftig og grønn, og tar over i de tidlige stadiene av duften. Deretter setter den seg i en myk blanding av hvite blomster, sandeltre og kvae. Og alt dette med et fløyelsaktig og pudret resultat. Den tykke og kremete duften lander sammen med ylang-ylang og vanilje. Disse ingrediensene gjør duften søt, men holdt i sjakk av en undertone som er både tørr og nesten bitter, blir Songes aldri klissete. Den beholder sin verdighet, eleganse og klassiske stil fra start til slutt, uten å vike ett sekund fra sin gyldne og tropiske trone.

Notene i duften er frangipani, jasmin, gardenia, tiare, røkelse, vanilje, copahu balsam, pepper, ylang-ylang, vetiver, sandeltre, amber og styrax. Den er inspirert av frangipaniblomstens duft ved solnedgang på Mauritius. Songes har en støvete kvalitet over seg, svært romantisk og tar deg øyeblikkelig med til et tropisk paradis ved første sniff. I hvertfall er det slik jeg opplever den. Duften er nostalgisk, men har ingen gammeldags aura over seg. Den er helt tidløs, og vil derfor for evig og alltid stå igjen som en av de store klassikerne.

Songes er nydelig laget, og fin for deg som liker hvite blomster. Alle jeg har snakket med elsker denne duften, men kjøp den ikke usniffet. Den er veldig spesiell, har ingen anonym personlighet og er på et så høyt kunstnerisk nivå at den kanskje kan skremme deg bittelitt ved første sniff. Likevel, la deg ikke skremme. Gjør du det, går du glipp av et mesterverk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *