DAGENS DUFT

By Kilian er et duftmerke jeg kom over i Cannes. Grunnleggeren er Kilian Hennessy, arving til LVMH Gruppen hans bestefar, mest kjent for konjakken Hennessy, var med på å starte. Kilian vokste opp i konjakkindustrien, men ville jobbe med duft. Etter eksamen ved CELSA jobbet han med de beste parfymehusene, så som Christian Dior og Gucci. I 2007 lanserte han sitt eget miljøvennlige duftmerke. By Kilian er ikke bare duft, men også en opplevelse som kombinerer eleganse og luksus.

I Cannes fikk, blant mye annet vakkert, Back To Black Afrodisiac bli med meg hjem. Dette er en unisex duft, fin til både menn og kvinner. Notene i den er bergamot, safran, kardemomme, koriander, kirsebær, blå kamille, honning, olibanum, ek, tobakk, patchouli, vanilje, mandel, labdanum, geranium og tonkabønne. Ikke rart jeg likte denne! Mandel, honning, tobakk, vanilje og patchouli er ingredienser jeg er begeistret for. Back To Black kan minne om en gammeldags reise til Arabia, eller til de dekadente 1920 – årene. Det er en gourmandduft, varm og sensuell. Ganske hot, faktisk.

Duften er vidunderlig. Når den har sittet på en stund kommer det fram en varm melk og honning tone som er nær huden i timevis. Den går nesten litt mot marsipan, likevel er det en frisk citrus og marinenote der som hindrer den fra å bli for søt. Dessuten er det dette modne kirsebæret som gir den en fruktig liten tvist. Duften er av høy kvalitet, og du kan fremdeles kjenne den på huden dagen etter at du har tatt den på. Back To Black er laget av Calice Becker. Hun er «nesen» som også har laget Tommy Girl, Beyond Paradise og J` Adore. Kilian er meget begeistret for hennes arbeid, og hun har laget de fleste av duftene hans. Denne duften er min honningparfyme. Kul og elegant, men også rå og maskulin.

Alle duftene til by Kilian kommer i tunge, sorte og glossy esker med nøkkel til. De er rådyre, men vel verdt prisen hvis ønsker å dufte unikt. Når flasken er tom, kan du ta den med dit du kjøpte den, og få påfyll. Det betyr at jeg snart må en tur til Cannes… Sjekk ut www.taizo.fr, eller nettbutikken www.luckyscent.com. Der har de by Kilian.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *