DAGENS DUFT

Som noen av dere sikkert la merke til, impulsshoppet jeg denne duften lørdag 4. august på Kicks. Sånn kan det gå når man tusler rundt og koser seg, titter litt her og litt der, kommer over fine tilbud, og slår til. Når det er sagt, visste jeg selvsagt at det ikke var et mesterverk jeg kjøpte. Roberto Cavalli har sluttet å produsere alle sine gamle dufter, men du kommer sikkert over dem på nett fremdeles hvis du har en favoritt som er gått ut av produksjon. Nå har de inngått et samarbeid med Coty, og Roberto Cavalli For Her er den første duften ut, lansert vinter/vår 2012.

Duften er etter min mening veldig enkel, men er helt ok til sitt bruk. Den er varm og myk, men har noe billig, syntetisk og simpelt over seg. Litt sirupaktig og kunstig. Notene i den er konsentrert appelsinblomst, rosa pepper, vanilje, plomme, benzoin og ristet tonkabønne. Ingredienser jeg liker veldig godt, men det kan virke som om de har spart inn på gode råvarer her, og heller gått for varianter av dem som virker mindre troverdige. Jeg har testet den siden jeg kjøpet den, og den åpner med en brusende, pen kombinasjon av appelsin, fersken og honningblomst. Ikke veldig original, men saftig, frisk og varm. Om de bare hadde forvaltet dette gode førsteinntrykket bedre! Etter en stund faller duften sammen som et korthus, og den solgule og herlige energien duften åpner med svinner hen og blir til støv. Duftens toppnoter kan minne litt om Narcisse fra Chloé og Red Door fra Elisabeth Arden, men er ikke like vellaget, ei heller av den samme kvaliteten.

På min hud utvikler duften seg mot fersken, plomme og honning, men likevel er det noe som mangler. Den sprudlende åpningen fordufter dessverre altfor raskt, og jeg blir sittende igjen med en drøm om hva som kunne ha vært. Jeg elsker appelsinblomst, og skulle så gjærne hatt mer av den i hjertenoten, men den dukker aldri opp. Det er som om duften ikke kommer lenger enn til det første stadiet, møter veggen og faller til jorden med et paff. Jeg blir litt trist når jeg tenker på hvor fantastisk denne duften kunne ha vært om de hadde tatt seg litt bedre tid med den, brukt litt mer ressurser og utøvd et skikkelig håndtverk. Roberto Cavalli For Her er en skygge av seg selv, men har likevel noe ved seg som gjorde at jeg kjøpte den, nemlig den herlige åpningen. Duften er laget av Louise Turner, og den kategoriseres som en intens, orientalsk amber med en søt og pudret finish. Appelsinblomsten skal symbolisere den italienske femininiteten, sensualiteten og ekstravagansen. Hvis du opplever den annerledes enn min nese, skriv gjærne en kommentar.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *