DAGENS DUFT

Den originale Aromatics Elixir ble laget av Bernard Chant, intet mindre enn et mesterverk. I 2007 lanserte Clinique en helt spesiell utgave av duften for å hylle originalen, laget av Laurent Le Guernec. I stedet for å gjøre duften lettere, mer rosa og fislete gikk han dypere og kom altså opp med denne skapelsen av en duft. Den er sinssykt god. Med vekt på SIN. Dette her er seriøs, kompromissløs parfymekunst på sitt beste.

Denne duften føles mye eldre enn sine 40 år. Med prominent røkelse, myrra og vetiver minner den om dufter mer enn tusen år gamle. Den har noe urklassisk og verdifullt over seg. Som om den har en verdi på flere millioner, og er ettersøkt av samlere verden over. Jeg har den på meg i skrivende stund, og hver gang jeg løfter håndleddet for å snuse på den, tenker jeg: » Gud! Så god den er! » Selve duften er bitter, aromatisk og læraktig. Denne lærakkorden går hele veien fra Cabochard til Aramis, videre til Azurée og helt opp til Knowing, som forøvrig er en annen helt hinsides nydelig duft vi får komme tilbake til ved en senere anledning. Aromatics Elixir Edition Prestige er en hyllest til originalen, men gir originalen også et lite løft. De kvinnene som mente Aromatics Elixir var en smule for potent, vil finne denne utgaven mer avrundet og forførende, men ikke på bekostning av kvaliteten. Laurent Le Guernec har gått mye dypere i sin tolkning av originalen, og jeg simpelthen elsker den. Den lar meg forstå hvor nydelig originalen er.

Selve flakongen er til å dø for. Det sjokoladefargede glasset og den gammeldagse måten å påføre parfymen på er utrolig sjarmerende, og gjør hele duftopplevelsen enda vakrere. Den skal smøres på pulspunktene, og konsentratet er ren parfymeolje. Duften finnes ikke lenger i butikk, og jeg var heldig som kom over den i Barcelona sist jeg var der. Hjertet hoppet over et par salg, for jeg har ønsket meg den siden den kom i 2007. Notene i den er: ylang ylang, ekemose, rose, sjasmin, appelsinblomst, sandeltre, vetiver, camille, civet og sjasmin, men også patchouli, lær og tuberose finnes et sted der inne. Jeg er stor fan av den bitre, litt tørre, varme og fløyelsmyke lærnoten som kommer fram etterhvert, og gir deg en følelse av at du er med i en skikkelig opulent film fra 1920-tallet hvor mørkerød speilfløyel, dyre perler og edle dråper er hverdagskost. God kunst tar deg med til andre steder, setter fantasien i sving, lager bilder og gir inspirasjon. Aromatics Elixir Perfumers Reserve Edition Prestige er god kunst.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *