DAGENS DUFT

20120825-185318.jpg
For meg er dette kjærlighet ved første blikk, ikke ved første sniff. Flakongen er utrolig vakker, men innholdet står ikke i stil til flasken. Dessverre. For en duft dette kunne ha vært. Jeg hadde høye forventninger til Coco Noir fordi Chanel Coco er en nydelig duft. Den har jeg hatt lenge, og brukt mye. Hvis Gabrielle Chanel hadde levd i dag, tror jeg Coco Noir hadde vært fantastisk, men det gjør hun altså ikke, så vi får ta til takke med denne stusslige tolkningen av «noir». Duften skiller seg ikke nevneverdig ut fra mengden, men minner heller om alt det andre som finnes der ute. Anonym, kjedelig og irriterende. Chanel Coco Noir lanseres i september, og kommer sikkert til å selge i bøtter og spann. Ikke minst på grunn av den vakre flasken. Og kanskje vil noen elske den også, men min nese klarer den ikke å imponere. Jeg er ikke sint. Bare veldig, veldig skuffet.

Notene i den er mange og fine, men blandet sammen på en måte som gjør at det føles som om de slår hverandre ihjel etter tur: Bergamot, grepfrukt, rose, jasmin, narciss, geranium, indonesisk patchouli, sandeltre, tonkabønne, vanilje, røkelse og hvit musk. Den kommer i 50 ml og 100 ml til et parfymeri nær deg snart.

Coco Noir er laget av Jacques Polge, og jeg kan ikke fri meg fra tanken om at han hadde ønsket seg duften annerledes. Hvis han hadde fått frie tøyler, men dette er bare drømmerier fra min side. For meg gir synet av flakongen mer glede i hjertet enn bruken av duften, så jeg nøyer meg med å se på den.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *