DAGENS DUFT

Jeg er blitt så inspirert av alle de vakre rosene jeg har fått i det siste, så jeg tenkte å skrive litt om en duft som i min nese er en av verdens vakreste i sin kategori. Fruktige blomsterdufter er en kategori som rommer så mangt, men også denne jeg nå skal fortelle litt om. En skikkelig god en. Liaisons Dangereuses by Kilian er en skatt av en parfyme. Den åpner med modne solbær, som med sin bittersøte og grønne duft gir en fiskhet i begynnelsen. Deretter kommer en ganske dominant plomme, en blå plomme, søt og saftig og velduftende. Sammen med duften av grønne, knuste blader med den litt mintaktige duften solbærblader besitter.

Så eksploderer den inn i nydelig vin, roser, fersken og plommesyltetøy. Denne duften er som et teselskap i en tungt blomstrende rosehage i himmelen. Der rosene er i live, uplukkede, friske og saftige, gjærne med litt morgendugg på seg. Magien ligger i duftens utvikling fra solskinn mot ettermiddag og kveld. Hvor den trekker seg tilbake, og lar dypgrønn mose komme frem.

Liaisons Dangereuses er sterkt inspirert av plomme fra Damaskus. Toppnotene i den er plomme, solbær, fersken og kokosnøtt. I hjertet finner vi kanel, geranium, rose og amber. Bunnotene er vetiver, hvit musk, sandeltre, ekemose, trenoter og vanilje. Det sier seg jo selv at jeg liker denne duften ekstra godt, særlig på grunn av plomme og solbær, men også på grunn av de andre ingrediensene. Kanel og kokos? Ja, takk! Dette gjør duften sjeldent god, varm og fin på huden. Dette er faktisk en parfyme som ble lansert som unisex, altså er den fin til både menn og kvinner. Liaisons Dangereuses kom i 2007, og er laget av den dyktige Calice Becker. Det er hun som er nesen bak de aller fleste av Kilians dufter. Me Like!

Du finner Liaisons Dangereuses hos www.luckyscent.com. Enjoy!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *