DAGENS DUFT

Mitt aller første møte med denne duften var i min spede barndom, nærmere bestemt på badet hos min glamorøse farmor. Hun hadde en liten glassflaske Chanel no 5 ren parfyme, og jeg var veldig opptatt av den. For min lille barnenese var den strek kost, men jeg var ikke noe mindre fascinert av den for det. Dessuten var den en gave fra min superhelt farfar til henne, og det gjorde den ekstra interessant.

Parfymen ble laget i 1921 av Ernest Beaux. Historien vil ha det til at den ble til ved et uhell. En av assistentene til herr Beaux kom i skade for å tilføre en større menge aldehyder enn først planlagt. Chanel no 5 var en sensajon da den kom, ble en massiv hit og er fremdeles verdens mest solgte og kjente duft. Den var nummer 5 i en rekke av 9 dufter Ernest Beaux hadde skapt for Coco Chanel, og hun likte nummer 5 best. Derfor heter den også Chanel no 5.

Duften er en av mine absolutte favoritter, jeg blir aldri lei av den. Den passer til alle anledninger, jobb, fritid, dag, kveld og sommer som vinter. På grunn av aldehydenes gode egenskaper er duften både varm og kald, tørr og frisk og samtidig sprudlende og gnistrende på huden. Chanel no 5 er en klassiker, og det finnes ingen annen duft på markedet som besitter dens eleganse og stolthet. Denne duften er solid som marmor.

Toppnotene i den er aldehyder, bergamot, sitron og neroli. Hjertenotene består av sjasmin, liljekonval og rose. Basen har vetiver, sandeltre, vanilje og amber.

Hvis det er en duft du bør sjekke ut denne sesongen, er det Chanel no 5. Den er et lett tilgjengelig mesterverk laget av en dyktig kunstner som allerede i 1921 satte standarden for hva god parfyme er for noe. Tusen takk, Ernest Beaux ♥.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *