DAGENS DUFT

bilde (374)

Det er en glede for meg å skrive litt om denne duften, siden den bare er praktfull! For noen år siden kom jeg over den i taxfreeparfymeriet på vei til Kiel. Den kostet 248 kroner i edp, og fordi min fine kusine fortalte meg at det var en skatt vi hadde kommet over, var det bare å slå til. Det er jeg uendelig glad for nå. Gold av Donna Karan er et mesterverk, og jeg elsker den.

bilde (375)

Gold kom i 2006, og er laget av Yann Vasnier og Rodrigo Flores-Roux. Den består av Casablankaliljer, flytende amber, brusende acasiehonning, hvit kløver, sjasmin, smørblomst og patchouli. Duften er særdeles godt blandet, er av høy kvalitet og dufter nydelig. Toppnotene er sommerlige og krispe med mengder av lilje. Etterhvert som den tørker på huden blander liljen seg mykt med de andre blomsternotene. Gold blir aldri klissete og tung, slik det ofte kan bli med parfymer basert på lilje, og det er selvsagt en av hovedgrunnene til at den er så flott.

bilde (376)

På huden blir den varm og fløyelsaktig, og tar etterhvert på seg en blek semsket amber med milde hint av krydder. Det er lett å kjenne duften av semsket skinn, litt blyantspisser i et skinnpenal og den klare liljeduften som skinner gjennom med en saftig grønnske. Duften er myk, pudret og støvete samtidig som den snakker klart og tydelig. En herlig kontrast som gjør den unik og helt spesiell.

bilde (373)

Eau de Toiletten holder seg mediumvarm, mens Eau de Parfum er mye rikere, fyldigere og varmere. Derfor passer den perfekt akkurat nå i kaldt vintervær. En liten bonus er jo også at det er edp som har fått den vakreste flakongen, edt er det ikke gull på.

bilde (356)

I følge magasinet Womens Wear Daily fra 06.09.2006 skulle duften være utilslørt sexy, men den er mer utilslørt vakker, nesten mot hensynsløst vakker vil jeg si. Den er utrolig fin, og gjør noe med deg når du bærer den. Du føler deg oppglødd, glad, litt rettere i ryggen og ganske så eksklusiv. Den gir deg følelsen av å ha på deg en av verdens vakreste Haute Couture kjoler, og tar deg med inn i en fantasiverden hvor alt er som du alltid har dømt om.

bilde (355)

Donna Karan Gold finnes også i bodylotion og ren parfyme. Nå tror jeg ikke lenger du finner den i vanlige parfymerier i Norge, men skal du ut og reise kan det hende du finner den. Hvis ikke finner du den garantert på nett. Ha en nydelig duftende helg ♥.

Psst! Clutchen på alle bildene mine er fra da mamma var au pair i Chicago. Er den ikke lekker?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *