DAGENS DUFT

bilde (402)

Jeg er veldig begeistret for duftene fra Frederic Malle. De har en helt vidunderlig base, en form for signaturduft som er helt himmelsk. Akkurat som Johnny Cash har sitt sound, har Frederic Malle sin. Begge er helt unike og lette å kjenne igjen. I dag skal jeg skrive noen ord om en ny skatt i duftkolleksjonen min, Lipstick Rose. Mitt aller første møte med denne duften var for noen år siden, på en båttur til Kiel sammen med min kjære tante, kusine og mor. Min kusine hadde tatt med seg små prøveflasker, og jeg fikk sniffe litt på Lipstick Rose, og mye annet snadder. Jeg kjøpte senere L`Eau D`Hiver, Vintervann, fra Frederic Malle på en reise til Paris, men ventet litt med å kjøpe med meg Lipstick Rose, noe jeg selvfølgelig angret på etter at jeg kom hjem til Norge. På den tiden fikk man ikke tak i merket her hjemme, det har heldigvis forandret seg.

bilde (403)

Lipstick Rose dufter som leppestiften til farmoren min. Jeg husker duften fra barndommens nysgjerrige små sniff på badet hennes. Hun hadde mye sminke, og jeg elsket å være hos henne, ta på leppestift, øyeskygge, neglelakk og maskara. Hun hadde en rosa leppestift som duftet søtt av pudder, rose og viol. Nesten som et sukkertøy, men mer eksklusivt. Hver gang jeg fikk prøve stiften smøg den vakre duften seg opp gjennom neseborene og satte farge på, ikke bare den lille munnen min, men hele dagen. For en opplevelse for en liten jente! Det var fest, bursdag, jul og 17.mai på en og samme gang! Verden gnistret i vakre farger og øynene mine så alt på en helt ny måte. Derfor måtte jeg ha denne duften i samlingen min. Den er helt unik og det finnes ikke maken til den i hele verden. Et lite sniff, og jeg trekkes tilbake til min rosa barndom hos verdens vakreste farmor, Solveig.

Lipstick Rose er laget av den relativt unge «nesen» Ralf Schwieger. Han er utdannet kjemiker, og sier hans tilnærming til duft er som leketøy fra byggebransjen. Delvis intellektuell og delvis intuitiv. Hans arkitektoniske stil og hans lyst til å lage dufter litt utenom det vanlige har gjort at hans kunst skiller seg ut fra andre i dagens marked.

Lipstick Rose er hans visjon av Marilyn Monroe i technicolor. Grapefrukt og viol fremhever duftens rosenote, og bakteppet dens er en base av musk og vanilje med et lite hint av vetiver og amber. E.L.S.K. Tusen, tusen takk herr Ralf Schwieger for denne vidunderlige parfymen. Det at noen har lagt merke til den særegne duften av leppestifter fra 50-tallet og gjenskapt den så perfekt har i hvertfall gledet mitt hjerte veldig, og vil i lang fremtid. Du finner duften hos Heaven Scent i Oslo, eller på www.fredericmalle.com ♥. Sjekk den ut!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *