DAGENS DUFT

Insolence fra Guerlain er jeg stormforelsket i om dagen. Den er ny i samlingen, og jeg ble introdusert for den takket være min kjære kusine, som også er litt over gjennomsnittet opptatt av duft. Insolence er utrolig vakker. Den dufter så godt at dama bak ferskvaredisken på Ica la merke til den, og måtte ha den. I befippelsen hadde jeg glemt hva den het, men jeg sa den var fra Guerlain og lovet henne å komme tilbake med navnet på den. Det viste seg at hun også var opptatt av parfyme, og vi pratet litt for lenge. Vårrullene jeg kjøpte, som lå i mikrobølgeovnen, ble veeeldig varme. Insolence er en litt melankolsk duft, samtidig som den er sprudlende. Den minner meg om en stillferdig skjønnhet, lik englene på glansbilder med sine lyseblå vinger og knallgule hår. Som disse, er den både mild og sterk på en og samme tid. Fargene er sterke, men avdempet og i perfekt harmoni. Min nese kjenner vanilje, viol, tuberose, peoner, roser og bittelitt sitron og appelsinblomst. Litt musk og en svak myk note av lysebrunt lær. Mildt krydret. Et hint av en utrolig godt duftende hårspray, som vi vet er hard to find. Den minner meg også om duften fra det rosa kompaktpudderet farmor brukte. Duften ligger i krysningspunktet mellom Angel fra Thierry Mugler og Fracas fra Robert Piguet. Jeg kjenner noter av marshmellow i den også. Duften er etter min mening en av de vakreste på markedet, og vi kan kalle den for en orientalsk blomsterduft. Jeg kjøpte Insolence eau de toilette, men jeg vil også ha den i eau de parfum. Insolence har vært på markedet i mange år. Dette er et mesterverk fra Guerlain, og med tanke på alle omformuleringer parfymeindustrien gjør uten at vi som forbrukere får informasjon om dette, er det lurt å handle før den blir ødelagt. Har du noen gang opplevd at en duft du har brukt i mange år plutselig har forandret seg, og av en eller annen grunn ikke lukter like godt som den en gang gjorde? Insolence finnes på nett. Bor du i Halden, er nærmeste parfymeri som fører Guerlain i Sarpsborg eller Fredrikstad. Skal du ut og reise, finner du den sikkert på taxfree. God fornøyelse!

Duften er laget av Maurice Roucel, og er en hyllest til L`Heure Bleue, som også er et mesterverk fra Guerlain. Jeg kommer tilbake til den ved en senere anledning.