DAGENS DUFT

20130710-102849.jpg
Jeg elsker roser, og roser elsker solskinn. Solen hjelper knoppene til å utvide seg og avsløre sine silkemyke og velduftende kronblader. Aromaer som springer fra Earl Grey med sitron til dypere honningdufter med musk. Jeg kan sitte og se på en vakker rose lenge og bli helt satt ut av hvor utrolig nydelig den er. Hvor mange kronblader har denne her? Hvordan dufter den? Er den litt på hell? Lurer høsten bak neste sving?

20130710-103208.jpg
Stella er en deilig roseduft det er vel verdt å merke seg. Den kom på markedet i 2003 og er laget av «nesen» Jacques Cavallier. Notene i den er roseessens, peon, mandarin, amber og rose absolut. Stella er både moderne og gammeldags, nostalgisk og krisp. Den åpner sterkt med rose, peon og sprudlende sitrus, men blir etterhvert litt tyngre, solvarm og het på huden. Stella McCartney sier det veldig fint selv: «I wanted to capture the fragility of the high summer rose when the petals are just about to fall off. It’s not about skipping around the country in a frilly skirt on a summer day». Til det ville nok roseduften til Chloé være helt strålende. Alt til sitt bruk. Stella edp har god holdbarhet på min hud og jeg opplever at den har fin kvalitet.

20130710-104121.jpg
Av alle rosedufter man finner i mainstreammarkedet er denne en av de aller beste. Etter min mening også den fineste av alle duftene i Stella McCartney-linjen. Jeg har hatt denne flasken i mange år, kjøpte den i New York da jeg var der på kurs med jobben og den tilfredstiller mitt behov for roseduft hver gang det dukker opp. Det geniale med akkurat denne duften er at den både er tung nok og rose nok, samtidig som den passer til alle anledninger. En liten klassiker i samlingen min, og jeg nevner den jo stadig vekk her på bloggen også.

4 tanker om “DAGENS DUFT

  1. Fint innlegg og nydelige bilder!
    Jeg har en stor rosebusk i hagen, og hver gang jeg passerer den tenker jeg at den dufter akkurat som Stella. Det er virkelig en av de bedre mainstream-duftene. Rose er en av mine favorittnoter, og man kan finne en roseduft til de fleste anledninger. Nahema, som du også har nevnt før i forbifarten, er jo den vakreste av alle, og så liker jeg L’Artisans Voleur de Roses veldig godt. Den dufter som en rosenbusk etter et regnvær, en blanding av våte roser, blader og den våte jorden de står i. Litt mørk og kanskje ikke en utpreget sommerduft, men en stemning på flaske.

    • Tusen takk, Lene 🙂 ! Og takk til deg for den herlige kommentaren din! Veldig gøy å lese hvordan du opplever rosedufter også. Rose er en fantastisk note, og som du sier passer den til alle anledninger, det gjelder bare å finne den rette. Den du nevner fra L`Artisan har jeg ikke testet, men den er sikkert helt nydelig, som det meste fra det merket. En annen roseduft som er helt fantastisk er Portrait Of A Lady fra Frederic Malle. Elsker den!! Stella, Nahema og sistnevnte er de aller beste synes jeg, men nå ble jeg veldig nysgjerrig på Voleur de Roses også…

  2. Må teste Portrait of a Lady ved anledning. Jo, jeg er veldig glad i l’Artisan sine dufter, de fleste av dem. Skulle tro jeg var betalt for å reklamere for dem, men det er jeg ikke 🙂

    • Ja, det må du! Den er helt fantastisk! L`Artisan er et vidunderlig merke, men jeg er nok enda mer glad i Frederic Malle. Jeg er i grunn glad i alt som min nese liker, jeg. Synes det er veldig gøy med dufter og hvordan de påvirker oss. Uansett om de kommer fra mainstreammarkedet eller nisje. Likevel er det noe helt eget med dufter som er litt utenom det vanlige, og det er jo der nisjeduftene kommer inn i bildet. De er noe helt for seg selv. Dessuten liker jeg kvalitet, kunstnerisk frihet, kreativitet og engasjement. Det finner man jo ofte der mennesker er opptatt av å lage noe med hjertet, og ikke bare går etter profitt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *