DAGENS DUFT

20130813-140519.jpg
Som bien til blomsten svinset jeg innom et av byens parfymerier i går, nysgjerrig på den nye duften Honey fra Marc Jacobs. Jeg elsker honning, og savner en skikkelig god honningduft i samlingen min. Med litt for høye forventninger ble jeg skuffet ved første sniff, men også litt overrasket. Honey var ikke så søt som jeg trodde, og heller ikke så varm som jeg, i mitt stille sinn, hadde tenkt meg den. Hmmm. Likte jeg den? Var den kanskje ikke så aller verst? Ikke som forventet, men…god?!

20130813-141210.jpg
I hele går, og også i dag har jeg snust på denne lille pappbiten damen i parfymeriet sprayet til meg. Honey har holdt seg bemerkelsesverdig godt. Ikke én gang har den forandret retning, men kjørt stabilt hele veien etter at toppnotene har roet seg litt ned. Den lukter faktisk ganske godt, selv om den tunge duften av honning ikke er så fremtredende. Så kan man jo også lure på om det er Kjære eller Honning som faktisk er navnet dens. Det kan jo tolkes på flere måter, og det er også fint synes jeg.

20130813-141736.jpg
Honey er i all hovedsak rettet mot unge jenter, og de kommer garantert til å like den, men jeg tror faktisk parfymen vil treffe utenfor markedsgruppen sin også. Flakongen er så søt at den er til å spise opp, og får meg til å smile bare jeg ser på den. Glad som jeg er i bier, blomster OG honning…Duften er laget av Annie Buzantian, og kommer i 30, 50 og 100 ml edp med tilhørende kroppsprodukter. Den åpner friskt og sprudlende med pære og fruktpunsj, men er altså ikke så søt og klissete som den kunne ha vært, hvilket er positivt i min bok. Mandarin, appelsinblomst, fersken, honning, vanilje og tre er også å finne i den, og alle er ingredienser jeg liker. Hvis jeg mot formodning skulle skaffe meg min aller første MJ-duft blir det nok denne, om enn bare for flakongen sin skyld. Når det er sagt liker jeg også innholdet, og det plager meg litt. Aner jeg en aldri så liten guiltypleasure her?

4 tanker om “DAGENS DUFT

 1. Denne har jeg ikke sett. Får snuse på den ved anledning. En god honningduft er Serge Lutens Miel de Bois. Dufter interessant av søt honning blandet med treduft og iris. Men dessverre tror jeg ikke den produseres lenger. Tror nok den er litt «aquired taste», det er ikke alle som faller for den.
  Apropos, min guilty pleasure er Prada Candy. Hver gang jeg har bruk for en moroduft, griper jeg til den.

  • Hei, Lene 🙂 ! Du har så rett! Serge Lutens sin Miel de Bois er helt fantastisk, sniffet på den i et bittelite parfymeri i Sør- Frankrike for noen år siden, men kjøpte den ikke. Uten sammenligning forøvrig tror jeg MJ sin Honey er super å kombinere med Moringa-serien til Body Shop, da vil den nok bli enda bedre. Så herlig at din guilty pleasure er Prada Candy! Den kom jeg over på salg i januar/februar, og slo til. Jeg liker den veldig godt, jeg.Får bare så utrolig lyst på Daim sjokolade av å bruke den… Tusen takk for fin kommentar, som alltid! Klem, Hege.

 2. For en morsom blogg! Jeg også fascineres av parfyme og dufter, enda jeg verken har greie på det eller noen imponerende samling. Jeg fikk Laila – the essence of Norway i gave av min kjære. Ikke så verst gave når en bor i utlandet og lengter hjem 🙂
  Hvor mange parfymeflakonger har du, og hvordan oppbevarer du dem? Hvordan få brukt alle parfymene i duftbiblioteket før de blir dårlige? Jeg synes selv mine mini-dufter endrer karakter før jeg kommer til bunns i dem… Et tegn på at man burde påføre parfyme litt oftere, kanskje?
  Jeg liker bloggen din – fortsett, please!

  • Velkommen, Kjersti 🙂 ! Duft er gøy og spennende! Så nydelig gave du fikk av din kjære også. Helt perfekt når du bor i utlandet, og lengter hjem. Bra kjæreste du har! Jeg har heller ikke så veldig peiling på duft, men luktesansen kan trenes opp, og jeg har lært mye underveis fordi jeg alltid har vært opptatt av og begeistret for parfyme, produkter, skjønnhet og makeup så langt tilbake jeg kan huske. Dessuten er jeg så heldig å ha en fantastisk kusine, som er like mye duftnerd som meg, og hun har også lært meg masse. Jeg er fascinert av hvordan duft påvirker oss, setter en stemning, beskriver en følelse, vekker minner og fargelegger dagen. Duft er både abstrakt og konkret, og jeg ser på mange av verdens aller beste dufter som kunstverk på lik linje med musikk, malerier og alt annet laget av mennesker med et ønske om å spre noe man må kjenne litt på eller reflektere over. Helt ærlig aner jeg ikke hvor mange dufter jeg har i samlingen min, har ikke turt å telle de enda 🙂 . Jeg oppbevarer dem alle mørkt og kjølig, da holder de nesten til evig tid, litt avhengig av kvalitet og kjemisk sammensetning selvfølgelig. Det er lurt å oppbevare de i esken de kommer i, unngå å eksponere dem for direkte sollys og varme. Da kan duftmolekylene forandre seg, og duften ødelegges. For å få brukt alle duftene i duftbiblioteket bytter jeg på dem, og har alltid en 5-6 dufter på badehyllen jeg varierer med. litt forskjellig fra måned til måned. På den måten blir alle duftene brukt, og det er alltid gøy å starte hver måned med en «ny» liten kolleksjon. Tusen takk for den supre kommentaren din, og gode spørsmål! Håper jeg har svart deg godt nok. Ha en fortsatt fin søndag, og kos deg med duftene dine. Bruk dem til å uttrykke deg, understreke et antrekk eller til å få deg i bedre humør når du trenger det. Dufter er fantastiske hjelpere, og kan jo faktisk få oss til å føle oss gladere på bare noen sekunder. Klem, Hege.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *