DAGENS DUFT

photo[1] (2)

I dag er det farsdag, og til alle gode og snille fedre der ute; Gratulerer med dagen! Her på Smellkaramell vil jeg feire alle fine fedre med en fantastisk herreduft ved navn Lolita Lempicka Au Masculin. Den kom i 2000, og er laget av en dyktig nese ved navn Annick Menardo. Denne duften er helt spesiell, og av alle de ordinære og kjedelige herreduftene der ute i mainstreammarkedet som ikke tar dere menn på alvor og heller ikke viser dere den respekten dere fortjener, er dette en duft som faktisk gjør det. Den er annerledes, og passer til deg som er glad i kvalitet; god mat og drikke, god musikk og ikke er redd for å skille deg litt ut. Dessuten bør du like vaniljeis og lakris med litt tobakk i. Du bør også være glad i naturen, skog og trær, for denne duften er veldig grønn, mørk, litt trollsk og litt skummel. Liker du i tillegg rom kan det nesten ikke bedre bli. Den har en lett søt og mintaktig kulde over seg, og er dessuten både urteaktig og medisinsk, noe esken den kommer i understreker klart og tydelig, grønn veldig grønn. Fernet-Branca?

Notene i den er nydlige og smelter sammen på huden til en harmonisk og lett pudret duft etter en liten halvtime. Viol, eføy, basilikum, anis, lakris og tre er fremtredende i begynnelsen, særlig lakrisen. Fet, fersk og god lakris. Etterhvert roer den seg, og sandeltre, tonkabønner, rom og mandel tilfører varme og lunhet. Vanilje, vetiver, cedertre, praliner og labdanum gjør sin entre til slutt, og gjør duften komplett.

photo[2] (2)

Au Masculin er finfin til både kvinner og menn, og er en av de aller beste unisexduftene der ute i dag. Jeg høster alltid komplimenter når jeg bruker den, av både kvinner og menn, og ingen vet at duften jeg bærer er en «herreduft». Au Masculin er et supert alternativ til den litt mer feminine Lolita Lempicka som er ment å være til kvinner, men den igjen er også super til menn. Det jeg vil frem til er at dufter kategoriseres til menn og kvinner i reklamer, men det kan lønne seg å tenke litt utenfor boksen, og bære den duften du liker uavhengig av om den er til menn eller kvinner. Hvis du nå engang skal gi en mann en «herreduft» er Au Masculin et godt valg. Verdt å merke seg er at den dessverre er blitt reformulert, og at de nye flaskene ikke har intergrert spray lenger, som du kan se på det øverste bildet. Nå har flaskene til Au Masculin vanlig kork. Slik kan du skille klinten fra hveten, for den «nye» Au Masculin er ikke like god som originalen. Som så ofte ellers er godsakene fjernet, og forbrukeren står igjen med skvip for penga. Er du heldig finnes det kanskje fremdeles noen originale flasker igjen her og der i parfymerier som ikke har solgt ut de gamle flakongene. Kommer du over et eksemplar så slå til, for den er helt unik og veldig vakker. Nevnte jeg lavendel? Min nese kjenner også mye lavendel i denne duften, som om det var ferskpresset lavendelojle et eller annet sted bak der. Mmmm…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *