DAGENS DUFT

Det er noe med Chanel. Mitt første møte med Chanel no. 5 var hos farmoren min. Hun hadde en liten glassflaske stående på badehyllen. En gave fra farfar. Det var ren parfyme, og jeg fikk ikke lov til å røre den. Solveig, som min farmor het, var ellers veldig raus med å la meg få prøve all sminken hennes, men Chanelen var hun streng med. Den var sikkert kjempedyr på den tiden, men jeg fikk lov til å sniffe litt på korken. Farmor sa den var for voksne damer, og jeg gikk på barneskolen, så hun hadde rett. Hver gang jeg gikk inn på badet, så jeg beundrende opp på den lille flasken og tenkte at jeg en vakker dag skulle eie en så fin parfyme selv.

Chanel eau Première er en meget elegant duft. Tidløs og klassisk, lik moten Coco Chanel skapte. Den er ikke veldig feminin, og kan også fungere godt som herreduft. Det er en kul duft, litt rå og med et glimt i øyet. Du behøver ikke være redd for å stinke som et overmodent fruktfat med denne på huden. Hvis du derimot liker citrus som i sitron, aldehyder og varme appelsinskall revet på en vidundrelig ostekake, uten det søte og klissete, er dette en duft for deg. Duften er kremet og pudret og finner raskt tonen med varmen i huden. Diskrét, men ikke kjedelig. Heller med løfter om at her er det noe som er verdt å se nærmere på. Dette er en tørr og fin duft, som dypgrønn speilfløyel å ta på. Det er en duft man fint kan bruke hver dag, men den er også super til kveldsbruk. Dette er abstrakt, klassisk parfymekunst på sitt beste, laget av folk som ikke ser på modernisering som en grunn til å ødelegge alt som har vært bra. Dessuten er duften av en slik kaliber at man aldri går lei av den, men kommer tilbake for mer, igjen og igjen.

Den kommer i flere størrelser, men jeg er særdeles begeistret for 30 og 40ml. Da tar den liten plass i vesken, og er perfekt å ha med seg på reise. Dessuten er flasken så vakker at man blir lykkelig bare av å ha den framme.