DAGENS DUFT

20140114-123346.jpg
Jeg er stor fan av tuberose. Når den på toppen av det hele gjøres på denne måten, blir jeg totalt betatt. Det er Bertrand Duchaufour som er nesen bak, og han har sin helt egen signatur. Nuit De Tubéreuse sies å være en uvanlig og imponerende tolkning av tuberose, men jeg tenker at det er akkurat slik den skal gjøres. Imponerende og helt riktig. Herr Duchaufour har satt standarden med sin versjon av tuberose, og glad er jeg for det.
Nuit De Tubéreuse er mindre feminin enn andre dufter laget på samme tema, og det er selvsagt derfor jeg faller. Den er absolutt feminin, men den besitter dette litt mystiske og mørke som som gjør at den lett kan brukes av menn også. Den er tropisk som i fukt, luftfuktighet, hete og forråtnelse. Den dufter av våt jord, mykt tre, røkelse og varm hud. Ekte og organisk, ikke fruktig, kunstig og kvalmende. Regnskog og jungel, om du vil.
Notene i Nuit De Tubéreuse er mange og vakre, men det er særlig røkelsen, ylang-ylang, citrus, musk, rose, pepper og selvfølgelig tuberosen som er lettest for meg å gjenkjenne på min hud. Kløver, appelsin blomst, angelika, sandeltre, palisander, benzoin, styrax, mango og kardemomme finnes også i den, og det er særlig kløver, angelika, benzoin, citrusen og pepperet som gir den det lille tvistet i maskulin retning.
Nuit De Tubéreuse er en fantastisk, varm og vakker duft. Den passer til alle anledninger, i hvertfall i min bok, og den er et grønnere alternativ til Fracas fra Robert Piquet og et mildere alternativ til Carnal Flower fra Frédéric Malle,som begge er storfavoritter i samlingen min. Sjekk ut disse to også hvis du er glad i tuberosedufter. De er begge mye mer feminine enn dagens duft, med Carnal Flower i midten. Nuit De Tubéreuse er fra dufthuset L’Artisan Parfumeur, som forøvrig har vanvittig mange flotte dufter å velge i, med denne som ett av sine mesterverk, vil jeg påstå. Nå som vinteren plutselig er over oss, skal jeg la dagens duft få spre litt varme i hjertet, og få fast plass på badehyllen i noen uker fremover.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *