DAGENS DUFT

photo (7)

Jeg nevnte nye Dolce edp fra Dolce & Gabbana for et par innlegg siden, og nå har jeg endelig fått sniffet litt på den. Med noter som hvit amaryllis, hvit påskelilje, neroliblader og hvite vannliljer skal den fange duften av Sicilia. Jeg kjenner absolutt de hvite blomstene og de syrlige sitrusnotene fra neroliløv, men jeg savner den grønne saftigheten og organiske ekteheten i Dolce. Jeg liker at den er søt og pudret, takket være musk og sandeltre, men jeg synes den mangler det lille ekstra som ville gjort den mindre kjedelig og mindre mainstream. Den er god, for all del, men også veldig vanlig. Veldig, veldig vanlig. For å kompensere for den manglende saftige grønsken ekte blomster besitter, er selve parfymevæsken farget grønn, og det er rålekkert estetisk, men det hjelper dessverre så lite når det engang er slik at det er duften man bærer på huden. Flakongen er vakker og symboliserer tydelig duftens noter, men jeg skulle ønske de hadde vist litt større mot med innholdet også. Påskeliljer dufter intenst, rått, søtt, grønt og litt svett så det hadde vært på sin plass med noen ekstra dråper av dens vesen inni her. Ellers er Dolce det den sier at den vil være: livredd for ikke å bli likt, livredd for å støte noen, snill til det selvutslettende og derfor ganske kjedelig. Jeg synes den mangler personlighet og ektehet, og vil nok heller anbefale deg å sjekke ut Ca Sent Beau fra Kenzo, Summer fra Kenzo, Calyx fra Prescriptives og Escale à Portofino fra Dior. Disse er alle nydelige og vakre vår-og sommerdufter fulle av deilig solskinn, grønne gleder og saftig, organisk og knasende sprø sødme vel verdt pengene ♥. Frederic Malle har fantastiske dufttolkninger av hvite blomster, det har også Estee Lauder. Chance Eau Fraiche fra Chanel og Chloe sin vårgrønne Eau De Chloe er også verdt et sniff eller to. Når det er sagt er jo dette her min ærlige, subjektive og oppriktige mening. Min smak behøver slett ikke være din smak, men de duftene jeg anbefaler i dette innlegget er det absolutt verdt å sammenligne med før du skaffer deg en ny duft for sesongen. I kategorien «sommerdufter» finnes et hav av gode alternativer til Dolce, så ta deg tid til å finne god kvalitet og ordentlige vakre dufter før du lar deg forføre av innpakningen. Den er nemlig farlig fin.

6 tanker om “DAGENS DUFT

 1. Flakongen er nydelig, men jeg hadde mistanke om at den kom til å være akkurat som det du beskriver. Jeg synes at parfymeindustrien gjør en gedigen feil når de lager produkt på produkt som skal likes av flest mulig. Jeg skjønner at det står mange kroner på spill med hensyn til produksjon, markedsføring osv, men jeg tror man kan tjene på å skille seg litt ut. Det finnes selvfølgelig mange gode parfymer som er alminnelig tilgjengelige. Jeg brukte Ca Scent Beau som du nevner lenge for mange år siden, men har den ikke nå, og Escale a Portofino er en jeg griper til hver sommer. Av grønne, friske blomsterdufter er jeg også glad i Private Collection Jasmine White Moss fra Estee Lauder, og også den originale Private Collection. Sistnevnte har jo vært i handelen i flere tiår, og er ganske lett å kjenne igjen. Det er nok de duftene med mest personlighet som blir lengst i markedet.
  Ellers har jeg som før nevnt gitt meg ut på å teste Frederic Malles dufter; har ikke kommet så langt, for jeg vil leve i duftene noen dager for å se hvordan de er.
  Foreløpig er l’Eau d’Hiver en absolutt innertier, den har jeg gått til innkjøp av en hel flaske av. Le Parfum de Therese er en nydelig klassisk chypre, men jeg ser ikke noe umiddelbart behov for å kjøpe den. Den minner mye om de to andre Roudnitska-kreasjonene Diorella og Rochas Femme som jeg har. Men jeg er på ingen måte ferdig med å teste den ut. Den siste jeg har testet ordentlig er Une Fleur de Cassie. Den er overdådig, og litt svett – og det er kanskje akkurat en slik ting som skiller et kunstverk fra en forbruksvare. En duft for store øyeblikk. Ikke noe jeg umiddelbart tenker å kjøpe, men jeg kan absolutt se at den er storartet.
  Ha en fin kveld, hilsen Lene

  • Hei, Lene 🙂 !
   Ja, dessverre er det ofte slik, og jeg som deg var skeptisk i ugangspunktet, og det var som jeg regnet med. Uansett er det alltid gøy å sniffe på nye ting, det er jo i seg selv god underholdning når man er glad i dufter, men ofte blir pengene brukt på reklamer og markedsføring heller enn på selve produktet. Godt er det at det finnes mange fine likevel, og det er jo noen skatter i mainstreammarkedet som er helt fantastiske. Så kult at du likte L` Eau de Hiver. Den er vakker. Som deg liker jeg også veldig godt Le Parfum de Therese, men har ikke villet kjøpe den ennå. Den er fantastisk, men jeg har den på vent. Une Fleur de Cassie er en av storfavorittene mine, en for spesielle anledninger, men jeg bruker den som det passer meg unasett. En helt vanlig ukedag er ok for meg, hvis det er den duften som faller meg inn å bruke den dagen. Ca Sent Beau er utrolig fin. Digger både den og flakongen. Kenzo er faktisk ganske gode på dufter, synes jeg. I hvertfall er de «gamle» produksjonene deres supre. Estee Lauder har også mange fine, og de du nevner er helt vidunderlige. En perleproduksjon lett tilgjengelig for alle. Så har vi min lille guiltypleasure Eau Chloe, som egentlig er helt krise sammenlignet med mye annet, men av en eller annen grunn liker jeg den likevel, ellers hadde jeg selvsagt ikke kjøpt den. Riktignok på et januarsalg i fjor til 50%, men pytt pytt. Den funker på sin måte for meg når jeg trenger en «nobrainer». Sånn er det jo med den andre Chloeen min også. Liker dem litt mot min vilje, men likes det så likes det. Sånn er det bare. For meg er dufter til for å komplettere dagen, en stemning, følelse, antrekk eller anledning og da har disse to Chloeduftene fått en plass i samlingen. Skjønner fremdeles ikke hvorfor,hehehe. Det bare er sånn. Har du noen guiltypleasures? Eller dufter du har kjøpt bare for flakongen sin del? Ha en herlig helg, og kos deg videre med å teste ut Une Fleur de Cassie. Den er dessverre på vei ut av produksjon, så hvis du liker den kan det være ok å ha den. Om enn bare for at den er et kunstverk. Klem, Hege.

   • Hei Hege.
    Joda, jeg har mine guilty pleasures, det må man ha lov til innen forskjellige områder. Når det gjelder duft har jeg også Chloe, som deg, fordi den er styggvakker akkurat som du skrev i en omtale en gang. Det var blant annet den omtalen som gjorde at jeg begynte å følge bloggen din, fordi den var så presis. Chloe er tacky på en tiltrekkende måte, akkurat som et glorete og harry maleri som allikevel har noe fint i seg. Ellers liker jeg flere som jeg brukte før jeg for alvor satte meg inn i duftenes magiske verden fordi de har nostalgisk verdi. CK be, for eksempel, en stund var det nesten flaut å bruke disse CK-duftene fordi alle brukte dem, men CK be er jo faktisk fin, synes jeg. Og jeg må innrømme å ha kjøpt Marc Jacobs Daisy for flakongens skyld da den var helt ny. Jeg kjøpte den på vei til Kina, og brukte den under hele oppholdet, så den minner meg om den turen hver gang jeg bruker den. Duften i seg selv er ikke så mye å rope hurra for, ville nok ikke kjøpt den i dag.
    Det var jo kjedelig at Une Fleur de Cassie er på vei ut, si gjerne fra hvis du hører om andre fra Malle som er på vei ut. I mellomtiden har jeg testet ut Portrait of a Lady noen dager, og milde himmel for en duft! Den får meg til å tenke på tunge lysekroner, fløyel og brokade, og et maskeradeball i Venezia for flere hundre år siden. Det blir nok mitt neste kjøp fra Frederic Malle. Jeg er også for å bruke de duftene man vil, når man vil det, men fordi jeg jobber på et sykehus synes jeg at jeg må dele opp i jobb og fritid, i hvert fall. Jeg går med mye forskjellig på jobb, men velger nok heller noe som holder seg nært til huden så jeg ikke irriterer folk. Har aldri fått klager, så det går nok bra 🙂 I dag har jeg fri og er i en sky av Shalimar 🙂 Ha en finfin helg, hilsen fra Lene

    • Hei, Lene 🙂 !
     Så kult at du liker Portrait Of A Lady. Den er så vakker, et mesterverk. Jeg absolutt forguder den. Du har helt rett i at det er viktig å utvise duftvett. Selv som duftnerd må man av og til ta hensyn til sine omgivelser, og det er helt ok. Jeg har heller aldri fått noen klager, så da er det vel greit så langt. Dessuten er det stas å variere etter anledning og hva som egner seg, så kan man heller glede seg over de dagene man kan ta den helt ut og kose seg med de duftene man ikke kan bruke på jobb. Når det er sagt kan man faktisk ha det gøy med «upassende» dufter bare man begrenser mengde, tidspunkt og hvor man påfører den. Ofte kan en sterk duft som i utgangspunktet ikke egner seg på jobb eller i andre fora funke likevel hvis man tar den på dagen/kvelden før, langt unna armer, hals, nakke og brystparti som er de områdene som kommer nærmest mennesker man jobber nært innpå. Avstanden til huden når man påfører duft har også litt å si, i tillegg til hvor konsentrert duften man velger er også. Det er unasett smak og behag, dessuten vet man utmerket godt selv også hvilke dufter man føler seg mest komfortabel med på jobb. Noen er bare «jobbdufter», og egner seg ypperlig til det bruket, mens andre igjen kan man fint bruke ellers. Gøy er det uansett 🙂 . Jeg sier selvsagt fra hvis jeg kommer over dufter som skal ut av produksjon, men så langt er det bare Une Fleur de Cassie jeg vet om. Andre fine fra Malle jeg liker er Carnal Flower, Lipstick Rose og Lys Mediterranee, og så er jeg ganske så hekta på duftene fra Parfumerie Generale om dagen. Yummie! Veldig artig å høre om dine «guiltypleasures» også. Av og til trenger man litt junkfood, sånn er det bare. Det skaper balanse og humor. Ha en herlig uke, og kos deg med Shalimar. En av de fineste duftene som finnes der ute. Liker den utrolig godt, og har brukt den mye. Klem, Hege.

 2. Jeg er også veldig glad i Parfumerie Generale, har mange dufter derfra. De er veldig sammensatte og spennende. Corps et Ames er nok favoritten min, og Bois de Copaiba. Håper du omtaler noen av dem du liker etterhvert.
  Hilsen Lene

  • Ja, de er utrolig gode, synes jeg. Parfumerie Generale er av super kvalitet, og jeg liker så godt den litt mektige og fine tyngden de har. Dette er skikkelige saker. Jeg skrev om Praline de Santal her på bloggen for et par år siden, og den er egentlig luksusvarianten av Prada sin Candy. En utrolig vakker fløte og karamellduft uten sidestykke. Deilig fersk og nylaget knekk rett fra panna, varm og velduftende. Helt fantastisk. Jeg har også Cozé, Brülure De Rose og L’Ombre Fauve fra samme merke, og jeg elsker dem. Parfumerie Generale er så bra og annerledes herlig at jeg egentlig ville hatt dem alle sammen fordi de er så unike, men det får komme over tid. Jeg er i hvertfall foreløpig veldig fornøyd med de jeg har. Ha en fortsatt god helg 🙂 ! Tusen takk for alltid så fine kommentarer, klem Hege.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *