DAGENS DUFT

photo1 (5)

Dagens/helgens/kveldens duft er intet mindre enn Organza Indécence fra Givenchy. Den ble lansert i 1999. Deretter ble den tatt ut av markedet igjen, men relansert som en del av Les Mythiques-linjen til Givenchy noen år senere, og glad er jeg for det. Parfymen er laget av Jean Claude Delville og Norbert Bijaoui, og beskrives som en treaktig krydderduft, og det er egentlig ganske presist, men også bittelitt mangelfullt.

Notene i Organza Indécence er braziliansk rosetre/palisandertre,musk, kanel, amber, vanilje og patchouli. Den åpner ganske sterkt og rikt med en virvelvind av sprudlende og vakre noter, som en kremete og varm kanel-pudding med et lite stenk av nellikspiker. Når den tørker går den over i en tørr og varm tresky av vanilje og amber med et lite piff av støv og pudder. Parfymen er varm og beroligende, men også veldig forførende og sexy. It`s hot, hot, hot. Pardon my language…

Organza Indécence er moderat søt, men likevel ikke tung og anmassende. Er du glad i vanilje og kanel er den perfekt for deg. Du kommer langt med en liten mengde, og på meg varte den helt til dagen etter. Da den kom var den garantert en ultrafeminin dameduft, men i dagens marked kan den lett gå som en unisexduft. Og det var nettopp det som slo meg da jeg tok den på her om dagen. Den har et lite hint av noe maskulint over seg. Litt lær, litt nyspisset blyant og litt «etterbarberingsvann», men bare som et lite hvisket ord. Den frostede glassflasken illuderer også godt den fine kjøligheten i duften. Herlige greier! Samtidig som den er en av de absolutt mest feminine duftene jeg eier. Selve flakongen er også ganske maskulin, men dens opprinnelige flakong er 100% feminin. Jeg kom over min flaske på en herlig tur til Alicante for noen år siden, der jeg kjøpte den som er relansert som del av Les Mythiques-linjen. Derfor ser min flakong slik ut. Søker du på nett vil du finne mange varianter av både duften og flakongen. Mitt innlegg er basert på konsentrasjonen edp, men du finner den også i edt og ren parfyme der ute i det vidunderlige duftuniverset ♥. Ha en strålende og velduftende helg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *