DAGENS DUFT

20140420-152318.jpg
Du vet du har valgt riktig når duften du har kjøpt kommer i en sort, vakker og lekker eske med et sertifikat som bevis for dens eksklusive kvalitet. Det står:

«Du har nettopp kjøpt en kreasjon merket Parfumerie Generale, av Pierre Guillaume. Duften er laget i vårt Clemont-Ferrand arbeidsrom med største omsorg. Kontroller er utført av vårt team gjennom hele produksjonen. I bunnen av hver flaske finnes et nummer som identifiserer den. Dette nummeret viser formulaen, duftens batch, produksjonsdato, identiteten til de som laget den og distribusjonsnettverket den er laget for. Fargen på noen av våre dufter kan variere noe, men dette kommer på ingen måte i veien for deres olfactory identitet. Akkurat som en vintage vin er våre dufter et levende objekt som over tid vil forandre seg. Vi anbefaler at du oppbevarer den mørkt og kjølig, vekk fra lys og varme og at du bruker den i løpet av de neste 36 mnd. etter kjøp. Våre dufter er ikke testet på dyr. Vi håper at denne parfymen vil gi deg like mye glede som det var for oss å skape den.»

20140420-154206.jpg
Identiteten til Brûlure De Rose. Jeg blir glad for slike herlige detaljer, jeg.

20140420-154322.jpg
Jeg er, som dere vet, stor fan av Parfumerie Generale, og denne duften er en av mange favoritter jeg har i samlingen min. Fremdeles er det flere på ønskeliste…Nummer 13 er i dette tilfellet ikke et nummer som symboliserer ulykke, snarere det stikk motsatte. Brûlure De Rose er en utrolig vakker roseduft. Den vil høyst sannsynlig gjøre deg lykkelig. Duften kom i 2003 og er ment for både menn og kvinner. Notene i den er uvanlige og kontrasterende, en blanding som sammen utgjør den dype, mørke og syndige rosen, en «Rose Fatal for every bee», som en kjenner så fint uttrykte det. Veldig presist.

20140420-155146.jpg
Brûlure De Rose er en treaktig, orientalsk og nydelig parfyme. Brasiliansk rosetre, amber, kakao, vanilje, musk, bringebær og rose gjør den til en skikkelig gourmand. På min hud er den sterkt balanserende mellom bringebær, brent tre og musk til å begynne med. Deretter roer den seg ned til en myk, varm og dyyyprød rose med et hint av kakao og vanilje. Glovarm og syrlig samtidig og med en note som gir tanker om det som gir den det lille ekstra kjøttet på beinet: Det vakre forfallet etter at den første blomstringen er over. Bitterheten i kakaoen hindrer den fra å bli for søt, syren i bringebæret gir den det lille ekstra stinget og rosen, musken og vaniljen smelter sammen til en utrolig deilig og hudnær parfyme.

Jeg vil si Brûlure De Rose funker hele året, men den er nok aller aller finest om høsten. Selv kommer jeg til å varme meg på den nå og helt frem til en sommerdag i 30 pluss. Vi får se om jeg må legge den fra meg…

6 tanker om “DAGENS DUFT

 1. Ja, Parfumerie Generale’s dufter er virkelig små genistreker, alle som en. De er utrolig sammensatte, og jeg oppdager nye detaljer hver gang jeg bruker dem. Jeg har en hel hærskare av dem, men denne har jeg ikke prøvd, faktisk. Får gjøre det ved anledning.
  Ha en fortsatt god påske, det lille som er igjen!

  • Ja, det har du helt rett i, Lene. De er geniale, spesielle og har en fantastisk god kvalitet. Så digg at du har så mange skatter fra PG i samlingen din. Jeg har kun 4 stk. men de er jeg til gjengjeld veldig fornøyd med. Brûlure De Rose er nok den søteste og mest spesielle roseduften i min kolleksjon, men jeg liker godt miksen av ingredienser i den og hvordan den blir på huden etterhvert. God holdbarhet har den også, kjente små viff av den hele dagen etter påføring. Likevel vil jeg si at Nahema fra Guerlain, Stella fra Stella McCartney, Portrait Of A Lady og Lipstick Rose fra FM ikke står tilbake på noe vis fra Brûlure De Rose heller. Alt til sin tid, dagsform og anledning. Dessuten er det artig med ulike tolkninger av rosen også. Har du sniffet noe på Chloe sin nye roseduft? Jeg har ikke fått luktet på den, men er selvsagt nysgjerrig 🙂 . Ha en deilig dag i solen! Klem, Hege.

   • Hei Hege.
    Nei, jeg har ikke prøvd Chloe’s nye roseduft ennå, har dog sett den i parfymerier. Roser er en av de mest fascinerende duftnotene, og kan lukte så forskjellig alt etter hva de er satt sammen med. Nahema er den ultimate roseduften for meg, men jeg liker alle de du nevner. Samt Voleur de Rose, og noen andre jeg ikke husker akkurat nå. Sa Majeste la Rose fra Serge Lutens har jeg prøvd en gang, og nå kan jeg jo sikkert teste den ytterligere siden Heaven Scent skal ta inn merket… Nok en unnskyldning til å oppsøke dette vidunderlige stedet! Ha en fin kveld, hilsen Lene

    • Er alltid nysgjerrig på nye dufter så jeg må nok sniffe litt på den nye til Chloè, særlig fordi jeg har et litt ambivalent forhold til dem. Forventningene til den vil jeg si er realistiske, men jeg håper alltid på å bli positivt overrasket. Så fantastisk at Serge Lutens kommer til Norge. Det var på tide 🙂 !! Kom over Miel De Bois i fjor høst i Frankrike. Har ikke rukket å bli skikkelig kjent med den enda…Gleder meg! Ha en herlig dag i sola. Klem, Hege.

  • Hei, Mona 🙂 ! Ja, på Heaven Scent har de PG, det er der jeg har funnet mine. Ha en herlig dag i sola. Håper det er like fint i Oslo som her. Klem, Hege.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *