DAGENS DUFT

Dette er en duft litt utenom det vanlige. Den er vidunderlig vakker. Her snakker vi roseduft på høyt nivå. For deg som liker duften av roser, er dette så nærme du kan komme uten å stikke deg på tornene. Parfymen er laget av Dominique Ropion, og etter å ha brukt den en stund, kan jeg med hånden på hjertet si at dette er et kunstverk så nydelig at det savner sidestykke. Takk øvre makter for å ha ført Dominique til kloden slik at han kan glede alle verdens kvinner med dette mesterverket.

Duften er barokk, og vi kan fint kalle den for en orientalsk rose. Dette er en maksimalistisk duft, eksklusiv og verdig. Det er ikke for ingenting at den heter Portrait Of A Lady. Duften er basert på en akkord av benzoin, kanel, sandeltre, patchouli, musk og røkelse. Den aller beste tyrkiske rosen Dominique Ropion kunne finne, er det første som treffer nesen. Det er denne rosen han har tatt utgangspunkt i med resten av formulaen. I tillegg er det også noter av røde bær og krydder, for du kan fint kjenne den blodrøde rosen som en røkt og litt brent rose. Dette gjør duften utrolig tørr og glødende på huden. Den er med andre ord alt annet enn rosa, søt og fruktig. Den er tung, varm, mørk, sensuell og klar. Duften har store doser rose og patchouli i hjertenoten. Det tok derfor mange hundre forsøk i laboratoriet å balansere den. Det er dette som skiller klinten fra hveten: Gode dufter tar det tid å skape.

Dominique Ropion er utdannet ved det legendariske Roure Bertrand Dupont laboratoriet. Deretter gikk han i lære hos Jean-Louis Sieuzac, en av parfymebransjens største teknikere. I dag er Ropion stjerneparfymør hos IFF. Han beskrives som en eventyrer som overgir seg til instinktene sine. Han er hele tiden på jakt etter å lage nye harmonerende akkorder. Ved å blande ingredienser som er uvanlig å blande, gjerne ytterpunkter, kommer det fram mesterverk på mesterverk. Arbeidet hans er spesielt på grunn av spenningen mellom presisjon og frihet.

Hvis du vil lese mer om firmaet og butikkene til Frederic Malle, kan du gå inn på www.fredericmalle.com. Her kan du også se bilder av de parfymørene som står bak duftene. Du kan også gå inn her: www.editionsdeparfums.com. Nå finnes også merket endelig i Oslo på Heaven Scent. Det er jeg veldig glad for, for de andre duftene jeg har fra Frederic Malle er kjøpt i Paris. Ikke at det er noe minus å dra til Paris, men det er en fryd å tenke på at noen av verdens beste dufter bare er en liten togtur unna. Hallelujah!

Portrait Of a Lady sniffet jeg på sist jeg var i Paris, men kjøpte den ikke. Ja, man kan jo  lure på om jeg var ved mine fulle fem, men det var jeg altså. Så da det ble kjent at de skulle ta inn merket på Heaven Scent, stod tenna i tapeten og hæla i taket. Denne duften er et smykke, og jeg brukte gavekortet jeg fikk til bursdagen min på den.