DAGENS DUFT

Jeg har en ganske stor potterose på verandaen. Den har overlevd siden juni, og det kommer stadig nye rosenknopper på planten. Til min store forundring siden jeg ikke akkurat er velsignet med grønne fingre. Denne potterosen har en sterk vilje, og det kan nesten se ut som om den bærer over med min omsorgssvikt med et raust smil om munnen. Som om den rett og slett ikke trenger meg, og viser med sin standhaftighet at «Ja ja, det er vel ikke akkurat den beste eieren jeg kunne havnet hos, men pytt, pytt. Overlever gjør jeg uansett.» Jeg vanner den, kaster et blikk på den i ny og ne, og hver gang blir jeg like henført over å se nye, vakre og rosa knopper skyte fart ut av tornefulle greiner. De skuddene jeg klippet av den for å pynte på pudderet fra Chanel her om dagen hadde jeg ikke hjerte til å kaste, så jeg la de oppi et lite vannglass for å se om de kunne trives der…

IMG_4407.JPG
Det gjorde de, til min store overraskelse. Til og med den mest innkapslede av dem har åpnet seg nå, og de dufter fantastisk! Fargen, formen og den rolige stemningen de sprer i rommet er nydelig, og hver gang jeg ser på det lille glasset med rosene oppi må jeg smile. Jeg løfter ofte glasset opp til nesen og trekker inn duften av te, vann, honning, nektar og ekte rose. Søtt, mykt og grønt.

IMG_4408.JPG
Så enkelt, og så vakkert. Kanskje potterosen ikke har det så aller værst likevel? Jeg passer jo tross alt på den bittelitt, da 🙂 .

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *