DAGENS DUFT

  1. mai gir franskmenn hverandre buketter med liljekonval for å bringe hverandre hell og lykke. Inspirert av den fine tradisjonen, og ikke minst min totale forelskelse i naturens vakreste under, liljekonvalen, har jeg hentet frem den fineste tolkningen jeg vet av denne blomstens duft, nemlig Diorissimo fra Dior. 

Duften ble lansert i 1956 og er laget av Edmond Roudnitska. Notene i den er bergamot, liljekonval, grønne noter, ylang ylang, amaryllis, boronia, rosentre, sandeltre, sjasmin og civet. 

Diorissimo åpner sterkt, grønt og med den perfekte duften av liljekonval. Den dufter like vakkert som originalen du finner ute i skogen. Selve duften av liljekonval lar seg ikke ekstrahere fra selve blomsten. Den må kopieres, og det er her selve kunststykket ligger. Markedet flommer over av grelle og temmelig ufyselige parfymer som sier seg å dufte av liljekonval, og disse gjelder det å holde seg langt unna. Det er her Diorissimo kommer inn som verdens vakreste parfyme basert på liljekonval. Den dufter rett og slett krisp, sprudlende og ekte hvit og grønn liljekonval. Parfymen er meget elegant, men klarer altså å fange blomstens uskyldige sjel. Den er ren og klar. Den sitter kun noen timer på huden, men så er denne her også en edt. Diorissimo finnes også i edp. Jeg har ikke testet den, men den sies å være fantastisk den også. Dypere, søtere og med mer sjasmin, helt motsatt av edt, men like fullt en skatt verdt å skaffe seg. Jeg skal snoke litt i parfymeriene for å se om jeg finner den. 

Uansett er Diorissimo edt en av de mest superbe duftene som finnes i mainstreammarkedet, og ingen annen duft personifiserer våren slik som den gjør det. Ei heller finnes det en like rå duft av liljekonval på flaske. Elsker du skogbunnens vakreste og giftige prinsesse velsignet med en duft bare hun eier, vil du forgude Diorissimo. Selv er jeg også meget begeistret for Edmond Roudnitska som har klart å gi oss dette mesterverket. Fra dypet av mitt hjerte: Tusen, tusen takk. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *