DAGENS DUFT

  Det er mange meninger om saltvann og ferskvann, og hvorfor det ene foretrekkes framfor det andre. Uansett er det smak og behag, og hver sin lyst. For meg er det saltvann som gjelder. Jeg er nesten vokst opp langs svenskekysten, der hver sommer ble tilbrakt på solvarme svaberg og der duften av det salte havet gjorde at man nesten glemte at man ikke var så langt hjemmefra. Nå befinner jeg meg riktig nok et godt stykke fra hjemlandet mitt, men duften av det ramsalte havet nå tidlig på formiddagen er himmelsk. Jeg elsker den duften, og jeg synes det er gøy at den tar meg med rett tilbake til Sverige selv om jeg er i Frankrike. Det er det som er så fascinerende med dufter, enten de er helt naturlige eller framstilt kunstig. Salt sjø og salt vann kan nesten lukte litt rått og emment. Det lukter av liv, men minner også om død. Blandet med duften av solkrem, rene håndklær, glovarm sand, svette, myk vind og stedets vegetasjon blir dette egentlig en fantastisk vakker duft der det salte dominerer i nesen etterfulgt av notene fra alt dette andre. Jeg skal passe på å trekke den inn så mye jeg kan, for duften av salt, salt hav varer ikke evig. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *