DAGENS DUFT

Av alle vårens duftnyheter på mainstreammarkedet, er det L`EAU de Chloé jeg har vært mest nysgjerrig på. Dette på grunn av den uimotståelige fargen, den nydelige flakongen og dens noter av citrus, rosevann og patchouli. Jeg er glad i både roser, sitroner og patchouli, så jeg tok turen innom nærmeste parfymeri for å få en tester på den. Som sagt, så gjort. Etter å ha sprayet den på min venstre arm i flere dager, kom jeg fram til at denne duften var litt for enkel for meg. Den er god, bevares, men en smule blass. Jeg hadde ønsket meg litt mer av den. Skuffet lot jeg testeren ligge noen dager, men tok den opp til en ny vurdering i dag. Som nevnt tidligere, er jeg svært begeistret for kroppskremen til L`Occitane. Den i mandellinjen deres som heter så meget som Amande Milk Concentrate. Denne kremen har en vidunderlig effekt på rosebaserte dufter. Den passer for eksempel perfekt sammen med den originale duften Stella, fra Stella McCartney, som også er en roseduft. Etter å ha vært på trening, brukt kremen etter dusjen og dratt hjem, sprayet jeg på meg L`Eau de Chloé en gang til. På dette tidspunktet hadde jeg glemt hele kremen, sulten som jeg var etter trening. Det var bare mat som stod i hodet på meg. Så plutselig syntes jeg det var noe som duftet så fint av vår, og da hadde jeg glemt at jeg hadde sprayet på meg duften sånn fort og gæli før jeg begynte å lage mat. Så slo det meg. Det er jo kremen sammen med duften som gjør den til den lille irrgrønne duften jeg vil den skal være! Fargen er jo helt lik museørene på bjørka tidlig vår. Det er disse vakre vårgrønne museørene jeg så gjerne ønsker meg fra denne duften, som jeg syntes den manglet tidligere! Hurra! Nå ble jeg glad! Kremen gjør duften mykere, mer pudret og med et hint av organisk mandel liggende bak der og knytte den nærmere varmen i huden. Den milde og kremete duften fra krukken til L`Occitane gjør L`Eau de Chloé mindre skarp og sur. Kremen gir liv til duften, gjør den mindre kjedelig og fremhever rosenoten. Inni den lille papirfolderen der testeren ligger, står det at duften er en delikat blanding av roseblader og naturlig rosevann. Det stemmer nå. På grunn av mixen mellom duft og krem på huden min, blir L`Eau de Chloé det den er tenkt å være. En lett, lysgrønn vårvind under nesen som gjør deg glad.

Ja, Ja. Da vet dere hva jeg skal kjøpe meg i morgen. Denne grønnfargen er sjeldent fin, og vil gjøre seg fantastisk på badehyllen min. Jeg blir lykkelig bare av å se på den, også blir jeg enda mer glad for at jeg fikk den god ved en ren tilfeldighet. Bokstavelig talt.