DAGENS DUFT

En av de vakreste duftene jeg vet om, er duften av syriner. I denne duften leker Olivia Giacobetti seg med en enkel note, nemlig duften av hvit syrin. Hun har med stort hell klart å fange den duften av hvit syrin som treffer nesa di via vinden når du er ute en vårmorgen. Jeg elsker denne duften, En Passant er så nær du kan komme syriner på flaske. Den er ekte og autentisk, akkurat slik du opplever dem i virkeligheten.

Komposisjonen viser stor respekt for den naturlige duften av syrin, og kobler den sammen med vann-noter, appelsintreblader, agurk og hvete. Vannvittig nydelig! En av mine absolutte favoritter fra Frederic Malle.

Olivia Giacobetti er en dyktig parfymør/nese. Hun startet sitt eget selskap etter å ha utdannet seg ved Robertet. Robertet er et familieeid selskap med base i Grasse, som spesialiserer seg på råmaterialer. De legger stor vekt på naturlige ingredienser, og overlater syntetiske produkter til andre firmaer som driver i samme bransje. Selskapet deler produksjonen sin inn i tre deler: Råmatreialer, som brukes til å lage dufter. Parfyme, som de leverer til verdens kosmetikk og parfymeindustri, og smakstilsetninger, som de leverer til matvareindustrien. Kort fortalt et firma som spesialiserer seg på design, produksjon og markedsføring av aromatiske produkter. Robertet er en av verdens topp 10 utviklere av ingredienser til kosmetikkindustrien, parymeindustrien og matvareindustrien. Firmaet eies av Maubertfamilien. De eier over halvparten av aksjene, og selskapt drives av Philippe Maubert. Selskapet har en fantastisk historie, særlig på duftsiden.

Olivia Giacobetti blander enkelhet med det sofistikerte, noe En Passant er et strålende eksempel på. Hun liker å ta snarveier, alltid med en feminin følsomhet. Hun velger seg et råmateriale og stripper det for alt overflødig for å få frem en note som er enkel, klar og perfekt stemt. En note som står sterkt på egne ben, uten å være dominerende. Dette er lett å kjenne i denne duften, som er en perle, etter min mening. Sjekk den ut hos www.heavenscent.no.