DAGENS DUFT

L`Ombre dans L`Eau er et veldig vakkert navn på en duft. Like vakkert er det på engelsk, The Shadow in The water. Så fint! Duften er like nydelig, og den kan best beskrives som fruktig, rose, mykt krydret, grønn, litt blomstret og treaktig. L`Ombre dans L`Eau ble lansert i 1983, og den markedsføres som en unisexduft, altså er den like fin til menn som til kvinner. Den er laget av Serge Kalouguine, en berømt fransk parfymør, som viet hele 30 år av sitt liv hos parfymehuset Fragonard i Grasse.

Diptyque beskriver den selv som duften av en gønn og frodig hage ved elvebredden. Grønn er et stikkord her, for hvis du ikke liker grønn er ikke denne duften noe for deg. Jeg er selv veldig glad i grønne dufter, og denne her er en grønn rose. Den dufter ganske rått og ekte av grønt og frodig. Litt nyvendt jord som steker i sola, knuste solbærblader og roseduften fra nabohagen i det du går ut i din egen hage der blomstringen ikke er satt inn enda. Roser på avstand.

L`Ombre dans L`Eau klarer å fange duften av tidlig sommer utendørs, men hvis du leter etter duften av en nyutsprunget rose, må du lete et annet sted. Rosen er der, men den er lett tilslørt av alt det grønne. Notene i den er bulgarsk rose og solbærblader, men det er det grønne, sammen med solbærene, som dominerer. Derfor er duften saftiggrønn.

Den er en eau de toilette, men svært potent og med en holdbarhet som en eau de parfum. Duften er klar, krisp, skarp og ganske enkel å forstå, lineær og tydelig. L`Ombre dans L`Eau er en av mine absolutte favorittrosedufter, og det er derfor det er så gøy å dele den med dere. Jeg kjøpte min hos Heaven Scent i Oslo, etter en anbefaling fra både innehaver og kusine. Dette her er sommer på flaske, og jeg er vannvittig begeistret for den. L`Ombre dans L`Eau passer til alle anledninger, men spesielt til varme sommerkvelder, lange flortynne kjoler og piknik ved sjøen. Enjoy!