DAGENS DUFTER

20131023-102301.jpg
Det å pakke duft når man skal ut på tur kan være like vanskelig som vanlig pakking av en stakkars koffert. Jeg tar aldri med meg mer enn én parfyme, og alltid en jeg har råd til å miste og som er lett å få tak i igjen hvis uhellet skulle være ute. På denne turen har jeg tatt med meg Bronze Goddess Capri fra Estée Lauder. Den er klassisk, passer til alle anledninger og dufter himmelsk av sol, salt sjø, sitron og kokos. Likevel vet jeg at jeg aldri klarer å bruke bare én duft hele tiden i ett gitt tidspunkt, jeg må ha variasjon og klarer ikke ta på meg en duft jeg ikke er i humør til. Derfor utvider jeg alltid samlingen med dufter jeg finner på min vei, små suvenirer om du vil, som også får en liten historie til seg når jeg finner de på reise.

20131023-103213.jpg
På Tanagra her om dagen fant jeg to kunstverk fra Frederic Malle, og damen i parfymeriet ga meg fine testere fra merket som jeg er så glad i. Det betyr at jeg har en bitteliten duftgarderobe jeg kan leke med mens jeg er på ferie, og supre småflasker til å ta med på neste reise. ( Noe jeg aldri gjør, men det er en annen historie. ) Damen hos Tanagra fikk velge fritt etter hva hun mente jeg ville like, og hun traff bra. Nå kan jeg fargelegge ferien min med disse fantastiske kunstverkene:

Une Rose, laget av Eduoard Fléchier. Inspirert av duften fra den mest opulente hagerosen når den nettopp er trukket opp fra jorda med røtter og alt. Himmelsk!

En Passant, laget av Olivia Giacobetti. Verdens beste syrinduft etter min mening, og jeg har skrevet om den på bloggen tidligere. Det er bare å søke i kategorien Scents så finner du den der. Jeg elsker den.

Une Fleur De Cassie, laget av Dominique Ropion. Et glitrende kunstverk, en av de vakreste duftene på kloden i dag. Cassiblomsten tolket så nydelig, satt tilbake til 30-tallet da kvinner ikke var redd for å bruke dypt sensuelle og utfordrende dufter. Denne duften er svært populær blant fashionistaer verden over, og er et must i samlingen til alle dere der ute som har duft som hobby. Une Fleur De Cassie har noter som mimosa absolut, sjasmin absolut, cassi absolut og rose absolut. Hvit lilje, vanilje og sandeltre binder alt sammen. En intrikat, kompleks og nydelig duft. Kunst på flaske.

Angeliques De La Pluie, laget av Jean-Claude Ellena. En kul og tørr duft inspirert av den duften en ferskplukket bukett angelikablomster rett etter regnet avgir. Krydrede tonicnoter, juniperbær, koriander, musk og trenoter lager en klassisk symfoni av et stykke parfymekunst. Digger denne, og ja, det var én av de jeg plukket med meg hjem fra Tanagra.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *