DAGENS DUFTER

20130921-150245.jpg

En eller annen gang i fjor, eller forfjor? jeg husker ikke når, var jeg i Barcelona. Der plukket jeg med meg to fantastisk vakre dufter fra Chanel sin Les Exclusifes-linje; Sycomore og Bois Des Iles. De ultimate høstduftene, med andre ord.

20130921-150746.jpg

La oss begynne med Sycomore. Den kom først i 1930, men ble relansert i 2008. Takk øvre makter for det, slik at du og jeg også kan ha glede av den, laget av Christopher Sheldrake, som også lager dufter for Serge Lutens, og i samarbeid med Jaques Polge. Ok! Duften er intet mindre enn himmelsk! Vakker som den er med sin forførende mørke blanding av vetiver, sjokolade, anis, taniner fra rødvin og eldet tre. En vidunderlig bitterhet fra det jeg oppfatter som rød grapefrukt gjør den bare enda finere for meg. Jeg elsker den allerede, og jeg kommer til å ha stor glede av den gjennom hele høsten og vinteren. Hvis du er like glad i anisaktig søtt krydder som meg, MÅ du sjekke ut Sycomore. Jeg har aldri før opplevd en så vakker note av anis i noen annen duft! En 100% androgyn duft som rett og slett gjør at du føler deg helt fabulous! Makan!! Jeg har den på venstre arm i skrivende stund, og den blir bare finere og finere. Gå ikke gjennom livet uten å ha sniffet på Sycomore. Du går glipp av en stor duftopplevelse hvis du ikke tester den.

20130921-152124.jpg

Så har vi den like vidunderlige Bois Des Iles. Sukk, dååån og ord blir fattige, men jeg prøver: Duften kom i 1926, og er laget av Ernest Beaux. Den dufter som en spasertur i mørke høstskoger en tidlig morgen da allt er stille og trolsk. Tørre krydrede noter fra urgamle tresorter blander seg med de søteste blomster. Notene i den er aldehyder, coriander, bergamot, rose, sjasmin, liljekonval, neroli, ylang-ylang, vetiver, sandeltre, benzoin, vanilje og musk. Say no more! Man skjønner jo bare her at vi snakker om kunst på høyt nivå. Bois Des Iles åpner ganske sterk med aldehyder, men roer seg rask og forvandles til en fløyelsmyk duft som ikke er pudret, men tørr og kremet og varm. En definisjon av enkel eleganse. Jeg er fullstendig bergtatt! Duften ble relansert i 1980, og i 2007 ble den en del av Les Exclusifes-linjen til Chanel. Sjekk den ut!! Please!!

20130921-153724.jpg

Hvis du skal ut å reise i høst, sørg for å bli litt bedre kjent med disse to skattene. Det finnes ikke bedre dufter å gå denne sesongen i møte med. Det er selvsagt ene og alene min oppriktige mening, og smaken er forskjellig. Uansett er de verdt å prøve ut i all sin geniale miks av herlig varme og vakre noter. Ingen av duftene er klissete, søte og fruktige. Sycomore og Bois Des Iles løper milevis i motsatt retning, og det er derfor jeg liker dem så utrolig godt! Ha en fortsatt fortreffelig helg. Nyt den.

6 tanker om “DAGENS DUFTER

 1. Flott at du slår et slag for Exclusif-serien til Chanel, den er fantastisk. Disse duftene oser av kvalitet, gamle penger og velsydde klær i utsøkte stoffer og klassisk snitt. Og så mye mer. De er, som du sier, geniale. Jeg har hatt et sett med prøver på hele serien, og foreløpig eier jeg Sycomore, jeg også. Er ganske svak for vetiver, og bruker i tillegg flittig Vetiver fra Guerlain i perioder. Men altså Sycomore er helt fantastisk. Bois des Iles er også vidunderlig, og står på ønskelisten min, i tillegg til 31 rue Cambon og Coromandel. Sistnevnte er nok øverst på listen min, siden patchouli også er en av mine favorittnoter. Jo, disse duftene er definitivt kunstverk. Jeg er absolutt ikke ferdig med å utforske dem.

  • Ja, den serien er helt fantastisk, Lene. Så gøy at du også har Sycomore!!Digger den, en av de fineste jeg eier. Har hørt lovord om Guerlain sin Vetiver også, men den har jeg ikke sniffet på enda. Setter den på lista 🙂 ! Jeg er også betatt av Coromandel, fikk to testere med meg da jeg kjøpte disse to, så den står helt klart på ønskelisten også. Som deg, er jeg veldig glad i patchouli. En annen juvel i Exclusif-linjen er Cuir De Russie. Jeg er glad i lærnoter, og denne er enestående vakker. Der Chanel no 5 er sensuell, er Cuir De Russie intellektuell, men de er nære slektninger. Lær, iris, ylang-ylang, aldehyder, rose, jasmin, sandeltre og skogsnoter gjør den uimotståelig. Anbefales! Den er elegant, eksklusiv, tørr og varm. Akkurat det som er signaturen i hele denne linjen. Jeg får liksom aldri nok av denne chanelske basen, som du så flott beskriver i begynnelsen av kommentaren din. Tusen, tusen takk! Og lykke til med jakten på din neste Exclusif. De er så verdt å samle på, og perfekte nå utover høsten og vinteren. Klem, Hege.

   • Åja, jeg hadde helt glemt Cuir de Russie! Jeg hadde den også i det settet mitt med prøver, og husker at den falt i smak. Fint at serien nå finnes i 75 ml flasker nå i tillegg til 200 ml, da kan man heller kjøpe flere..Lærnoter står også høyt oppe på listen over favorittnoter hos meg, har flere lærdufter i samlingen min. Guerlain Vetiver er riktignok en herreduft, men slike detaljer hefter jeg meg ikke ved. Den er en tørr og usøt vetiver med tobakk og lær. Herlig! En god tenkeparfyme. Morsomt å ha noen å diskutere parfymer med! Klem, Lene

    • Hei, Lene 🙂 ! Hvorfor har ikke jeg sett denne kommentaren før nå? Det er jo helt utrolig! Merkelig! Men jeg har sett den nå! Ikke meningen med et så sent svar, Lene. Det beklager jeg, altså. Pussig at jeg sjekket det opp nå, for jeg lurte på hva du måtte mene om Cuir de Russie etter siste svar fra meg til deg. Jaja, nå er i hvertfall det ordnet opp i. So far so good! Puh! Det er veldig gøy å ha noen å snakke duft med, og særlig gøy er det med deg som er åpen og ikke bryr deg om hva som er til menn/kvinner. Vi liker mye av det samme, og tørre, varme dufter er noe av det beste som finnes! Guerlain sin Vetiver har jeg ikke snust på, så det må jeg gjøre! Er den i mainstreammarkedet? Les: lett å få tak i? Håper på raskt svar 😉 . Hehe. Ha det fint så lenge, Lene. Klem, Hege.

 2. Hei Hege,

  Å så teit, jeg har ikke sett at du har svart på kommentaren min før nå! Jeg leser bloggen din jevnlig, men er ikke alltid så flink å kommentere, selv om jeg liker det jeg leser. Likte veldig godt innleggene dine fra Frankrike, er glad i det landet selv. Vetiver fra Guerlain er i mainstreammarkedet, det vil si at den finnes i hvert fall i større varemagasiner som Steen og Strøm og Glasmagasinet. Det finnes også en Vetiver pour elle, men den er ikke å få tak i her til lands, men jeg synes den til herrer er kjempefin. Akkurat nå driver jeg og tester ut duftene til Frederic Malle, som jeg ikke er så veldig kjent med. L’Eau d’Hiver er foreløpig en hit, men jeg må teste litt mer for å være sikker. Skal kommentere litt mer i fremtiden.
  Klem fra Lene

  • Hei, Lene! Så kult at du tester ut Frédéric Malle. Håper du blir fornøyd og finner noen dufter du liker fra merket. Selv har jeg jo mange favoritter derfra. Har veldig lyst til å teste ut Guerlain sin Vetiver også. Det er så hyggelig at du leser bloggen min, men husk at det ikke er hverken like eller kommentarplikt her hos meg. Gjør akkurat som du føler for, men det er selvsagt utrolig hyggelig med tilbakemeldinger. Det er alltid stas. Ha det fint så lenge. Klem, Hege.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *