DEN SOM LETER FINNER

  Jeg har pålagt meg selv en viss form for shopstopp. Det betyr at jeg går på skattejakt i min egen garderobe, og der kan man jo absolutt finne både det ene og det andre. Særlig hvis man har shoppet mer enn man trenger over lengre tid. Det har de aller fleste av oss, dessverre, men fordelen med dét er at man har bygget seg opp et visst lager av fine og mindre fine ting. Etter å ha ryddet bort de mindre fine tingene, som absolutt er nesten nye eller like fine rent objektivt sett, sitter jeg igjen med en form for kjerne. Det er den kjernen jeg prøver å forholde meg til nå. Altså de tingene jeg liker og aldri blir lei. Dette smykket her er en sånn ting. Jeg fikk det til jul for over 20 år siden, og jeg husker gullsmedbutikken jeg fant det i. Den butikken finnes ikke lenger, men smykket har jeg heldigvis tatt godt vare på. Det er en liten medaljong i gull, og det er gøy å bruke det om dagen. Ekstra stas er det at det er så gammelt, og at jeg fikk det i julegave av foreldrene mine. Dessuten liker jeg følelsen av at jeg bruker noe med en historie, og at det ikke er shoppet nytt nå bare fordi jeg ville ha noe nytt. Jeg kjenner at jeg er blitt litt lei av det mønsteret der, og trives med å se hva jeg kan lete fram av det jeg har fra før. Så langt har jeg vært ganske flink, for jeg har vært på shopstoppkur i snart ett år. Det betyr at jeg bare skal handle ting jeg trenger. Ikke ting jeg har lyst på.

2 tanker om “DEN SOM LETER FINNER

  1. Veldig fint innlegg! Jeg hadde en raid i sommer og ga bort ti søppelsekker med klær til Fretex og kastet fjorten sekker med diverse ræl, gamle vesker, sko og pyntegjenstander osv som jeg bare følte tynget ned livet mitt. Og det var en så god følelse! Pussig nok er det som om jeg har ennå fler klær nå etter at jeg kvittet meg med alt jeg ikke ville ha, fordi jeg nå har oversikt, og de tingene jeg har beholdt er sånt jeg faktisk liker. Ting som passer meg veldig godt, er i en yndlingsfarge eller har en spesiell historie. Og jeg tenker meg ekstra godt om før jeg kjøper noe nytt og prøver å holde meg til det jeg rent faktisk trenger. Man blir faktisk ikke mer lykkelig av å kjøpe for å kjøpe. Bedre å gå på shopping i sitt eget forråd og så spare sammen til en enkelt ting som man virkelig trenger.

    • Så sant som det er sagt, Lene! Det er gøy å slutte med vaner/uvaner for man gir seg selv muligheten til å tenke over et mønster, og når man først har tatt tak i rusk og rask, ryddet og gitt seg selv mer orden og oversikt, så blir man jo rett og slett kjempeglad! Tusen takk for herlig tilbakemelding 🙂 Klem, Hege.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *