DU BLIR IKKE ROST FØR DU ER BORTE VEKK

Neida, så da røk jeg på Brygga Kultursal i går igjen, jeg. Og glad er jeg for det! Det ble en fantastisk kveld, fullt hus og stormende jubel for sangene til Roy Willy Olsen. Håkon Ohlgren, Omar Østli, Geir Sundstøl og Magne Skaug leverte en vakker forestilling med stor respekt for Roy Willy og hans verk og virke.

IMG_5025.JPG
Scenen var laget så fint! Her ser vi trekkspillet til Roy Willy på veggen sammen med et portrett av ham, som hang helt til venstre på de herlige kulissene, bæreposer fra Go’Kjøp og Kåre Andersen. Slik som stua til Roy Willy så ut i sin tid. Omar, Håkon og Geir byttet på å spille ulike instrumenter og synge sangene, og Magne Skaug bidro med flott koring og trekkspill. Her var det pumpeorgel/salmesykkel, gitarer, pedal steel og perk, pluss et aldeles morsomt orgel jeg ikke husker navnet på i skrivende stund, men jeg oppdaterer når jeg har funnet ut av det.

IMG_5024.JPG
Fra venstre: Magne Skaug, Geir Sundstøl, Håkon Ohlgren og Omar Østli. Fineste musikantene fra Halden som har børstet støvet av Roy Willy både som menneske og artist. Til og med Roy Willy sine slektninger fra Stockholm hadde tatt turen for å overvære konserten og plateslippet. Nå skal Roy Willy sin gitar få henge i en glassmonter i Brygga Kultursal ved siden av Claes Neeb sin. Tusen hjertelig takk for en kjempekveld alle mann, og til primus motor Håkon Ohlgren for å ha løftet Roy Willy opp hvor han hører hjemme så han til slutt har blitt sett og hørt på et verdig vis.

Psst! Det morsomme instrumentet heter Optigan. Optigan og jeg er bestiser fra nå av. Det er et orgel med et helt eget lydunivers. Jeg digger det!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *