Dere som har fulgt meg en stund, vet jeg er veldig betatt av Strømstad. Sist jeg var der oppdaget jeg en fantastisk fin ostebutikk! Jeg har gått forbi den flere ganger, men denne dagen tok jeg ett klev in.
Den lekre, lille delikatessebutikken drives av en utrolig hyggelig dame ved navn Kerstin Stensson. Hun er 55 år, og har en lidenskap for alt som er godt i livet, og da særlig ost. Etter 30 år som førskolelærer ville hun gjøre noe annet, lage en «godisbutik för vuksna» og oppdaget dette lokalet. Hun har drevet i 4 år nå.
Her finnes alt du kan drømme om av lekre oster du ikke finner andre steder, og mange av dem er også økologiske. Hun finner selv frem til leverandører, reiser på besøk til dem og handler. Jeg fikk smake på Champagneost! Himmel, så god! Den heter Le Délice De Bourgogne, hvis du vil prøve den selv. Jeg har per dags dato aldri smakt bedre ost.
Du finner også andre godsaker i butikken til Kerstin. Nydelig honning, marmelader og curd står og venter på deg i vakre krukker og glass. Et perfekt tilbehør til oster. Deilig kaffe, te og brød lager herlig duft i det koselige lokalet. Alt er ferskt og godt.
Gamle møbler fungerer som varehyller, og skaper god stemning.
Olivenoljer, balsamicoeddik og bøker om ost av god kvalitet er supre gaver til den som har alt.
Disse fine visdomsordene om vennskap henger på kassaapparatet og gjør deg glad mens du gjør verdens beste ostekjøp!
Jeg var så heldig og fikk smake på Caprinelleost også. En fransk gjetost, og Basajo som er en italiensk blåmuggost. Denne osten er laget på pasteurisert fåremelk og deretter lagret i druemust. Elsk! Helt hinsides godt, men det var champagneosten jeg likte aller best, og som jeg måtte kjøpe med meg hjem. Den har jeg kost meg med hver kveld, og nå er det tomt. Sukk.
Da jeg spurte Kerstin om hvorfor hun ville jobbe med ost, fortalte hun meg at det er fordi hun aldri blir lei av det. Det finnes en ost til enhver anledning og det er så mange ulike konsistenser, dufter og smaker. Ost kan være hard, myk, fersk, lagret, sterk og svak. Kvalitetsoster skal nytes akkurat som gode viner, sjokolade og god mat. De skal nytes sakte og være tempererte før de spises. Et lite tips er å bytte plastfolien før du pakker den inn og setter den tilbake i kjøleskapet. Da holder den lenger. Et klev in finnes også på Facebook hvis du vil vite mer, eller du finner den her: Östra Klevgatan 1, 452 30 Strømstad. Tlf. +46 730 44 36 54. Et must å besøke hvis du skal til Strømstad og er glad i ost. Tusen takk for at jeg fikk lov til å ta bilder og intervjue deg, Kerstin!