HALDEN VISEFESTIVAL

20130616-115756.jpg
I går kveld rakk jeg heldigvis å få med meg den siste dagen til Halden Visefestival. Denne festivalen er ny av året, og har gått av stabelen tre dager til ende, med braksuksess.

20130616-120050.jpg
Det har vært utrolig mange flotte artister innom i løpet av disse tre dagene, og festivalen ble arrangert på Rekekafeen. Visesangere fra Halden, Stavanger og Sverige har gledet publikum hele helga, og til og med været har vært samarbeidsvillig! Rekekafeen drives av en herlig kar ved navn Rune Midtlien. Hvis du vil kose deg med god mat og drikke i skjønne og maritime omgivelser er dette stedet.

20130616-120619.jpg
Håkon Ohlgren og Omar Østli spilte og sang visene til Roy Willy Olsen, og hans sanger treffer publikum midt i hjertet. Ærlige tekster og enkle melodier forteller om hverdagen, arbeid på fabrikken, sure kjerringer, alkohol, for mye alkohol og sladder bak fine gardiner. Roy Willy Olsen bodde i Tistedalen, og han hadde litt av hvert på hjertet som han klarte å formidle på fint og direkte vis. Omar og Håkon gjorde stor stas på sangene hans i går og holdt et herlig show. Man kunne sågar tippe vekta på Omar også, og den som vant fikk halve premiepotten og Omar fikk resten. Man kunne legge i potten så mye eller så lite man ville, og vinneren fikk mye tilbake for ti-kroningen han hadde satset.

20130616-121639.jpg
Stinn brakke og stormende jubel. Dette har vært mitt aller første besøk på Rekekafeen, og det var jaggu på tide! For et herlig sted. Nå har jeg skjerpet meg, og kommer helt klart tilbake. De serverer meget godt øl og er kjent for god fiskesuppe og annen deilig sjømat.

20130616-122213.jpg
Så mange vakre ting jeg fikk lov til å se inni en av sjøbodene! Her henger en håndlaget etterligning av tang som brukes til fisking. Hvis jeg ikke husker feil kommer leppefisken dit for å slappe av og hvile seg innimellom alle tangarmene.

20130616-122815.jpg
Dette er lommeboka til Håkon. Den fikk jeg også lov til å ta et bilde av. Så fin!

Tusen, tusen takk for en kjempefin
opplevelse til Rekekafeen, og til arrangørene av Halden Visefestival! Håper dere gjennomfører neste år også, for makan til perfekt sted for en slik festival skal man lete lenge etter!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *