HAPPY BIRTHDAY

Oil of Olay kom til verden i 1952. Mitt første møte med kremen var hos min farmor en eller annen gang på 80-tallet, og siden har den kommet og gått på badehyllen i årenes løp. Det er hovedsakelig duften den besitter som er forlokkende på meg. En myk, kremet, nostalgisk og nydelig duft som er unik blant kremer på markedet i dag.

Kremen ble laget av kjemiker Graham Wulff. Den var ment å skulle være en kjærlighetsgave til hans kone Dinah. Hun var frustrert over de fete kremene som kom i tinnbokser ala skokremesker på 50-tallet. De etterlot huden hennes altfor fet. Graham Wulff, som var fra Sør-Afrika, satte derfor i gang med å lage en lettere krem til henne. En krem som ga masse fukt, men også en fantastisk følelse på huden. Han kombinerte naturlige ingredienser med vitenskap, og laget en krem som i konsistens og effekt skulle vær så nær opptil hudens egne oljer som mulig. Dette for å forsikre seg om at kremen trakk raskt inn i huden, etterlot den myk og smidig, men uten en fet hinne og med en matt finish. Sammen finjusterte de formulaens konsistens og duft, og Oil Of Olay ble født.

Selve navnet har vært på en liten reise i seg selv. Oli Of Olay? Oil Of Ulay? Oil Of Olav? Olaz? Ulan? På grunn av logistikk verden over har det oppstått endringer i navnet. Da jeg først ble kjent med kremen het den Oil Of Ulay. Etter noen år het den Oil Of Olay, og i 1999 ble merket modernisert og heter nå bare Olay.

Kremen kom først i en liten krukke. Nå ser den slik ut. Oaly er i dag et stort hudpleiemerke, men de har beholdt den klassiske kremen som startet det hele. Duften er også den samme, men har nok blitt reformulert på grunn av restriksjoner i kosmetikkindustrien. Oil Of Olay er et lite budsjettkupp. Den koster 63 kroner på Vita for 100 ml. Den er lett og fin, passer perfekt under make-up og til å blande ut en litt for kompakt foundation med. Dessuten er den fin som after-sun, og som håndkrem. Et lite universalprodukt med andre ord. I år har den 60-års jubileum. Gratulerer!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *