IT’S BLACK & IT’S VERY CURRANT

Alle som kjenner meg vet at jeg E.L.S.K.E.R bær, og da særlig The Black Diamond; SOLBÆRET. Selv mitt kjære tantebarn utbrøt engang smilende og fornøyd «Å, det er så typisk tante Hege, ass!» Da hun ble servert vaniljeis og ja, bær hos meg for en stund siden.

20140731-075801-28681462.jpg
Lykken var derfor stor da jeg kom over en liten eske solbær i butikken nå til morningen! For meg var det som å finne en skatt. Et sjeldent funn her i byen. Jeg har vokst opp med både rips og solbær i hagen hjemme, og mine barndoms somre ble av og til brukt til å plukke bær. Pappa plukket ofte en stor bolle med rips tidlig, tidlig, så vi barna kunne kose oss med rips og eggedosis. Verdens beste, tjukkeste og søteste eggedosis som mamma pisket sammen. Den gangen så jeg nok selv på det å plukke bær som en smule kjedelig for det hendte jo at vi måtte hjelpe til, men for en luksus det egentlig var. Tenk så fint det hadde vært å kunne gå ned i hagen og høste bær fra bugnende rips og solbærbusker i dag, akkurat nå.

20140731-080236-28956086.jpg
Solbæret er rik på vitamin C og antioksidanter. Det er et av de flotteste bærene vi kan spise. Masse fiber, vitamin A og E er det også rikt på i tillegg til både fosfor og magnesium. Jeg har lenge ønsket meg å finne frosne solbær i butikkene sammen med bringebær og blåbær, men de er umulige å oppdrive. Så jeg sender en liten frokostbønn til bærgudene nå i dag: PLEASE, PLEASE, PLEASE send masse solbær til frysediskene før høsten setter inn, så vi kan lage utrolig mye godt med solbær hele året!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *