JAPANSKE SKJØNNHETSDUKKER

Japanske kvinner er veldig opptatt av skønnhet, og da særlig huden sin. På reiser har jeg sett japanske kvinner bruke paraply for å beskytte seg mot solen, og paraplyen brukes selv om det er overskyet. I tillegg er de svært nøye med å bruke høy solfaktor. Disse søte japanske skjønnhetsdukkene fant jeg riktignok på Bryggerhuset her i Halden, men de satte meg på en idé om å finne ut litt mer om japanske kvinners forhold til skjønnhet.

Det viser seg at veldig mange drikker og spiser collagenrik mat. Collagen er en viktig bestanddel i hudens evne til å fornye seg selv, og med alderen minker mengden collagen i huden. Den mister spenst, klapper sammen og så kommer rynkene. For å oppnå klar og spenstig hud blander de collagenpulver i vann, og drikker det. Dette er så vanlig at det finnes å få kjøpt i dagligvarebutikken. På restauranter kan man bestille collagen med kylling og grønnsaker.

En eldgammel skjønnhetsbehandling, som også er veldig vanlig, er The Birdpoopfacial. Ja, du leste riktig. Pulverisert bæsj fra Nattergalen blandes med såpe og vann, og gnis inn i ansiktet. Pulveret er helt hvitt og ser delikat ut. Dette gjøres morgen og kveld. Japanske kvinner krever en hud så ren, klar, skinnende og glatt som et egg. I USA er det vanlig å sprøyte inn collagen, og jeg husker Dolly Parton sa en gang at hun aldri ville «drop out of collagen». I Japan drikker de det altså, og hvis jeg måtte velge mellom sprøyter og drikke, hadde jeg nok valgt å drikke det. For å se en liten video om dette, kan du sjekke ut denne linken: http://www.oprah.com/style/Japanese-Beauty-Secrets-Video. Enjoy!