KVELDENS DUFT

20140214-221609.jpg
Det er tross alt selveste Valentine, og denne duften passer perfekt til en amorøs aften. Fracas fra Robert Piguet kom først i 1948, men ble relansert i 1998. Den er, i fare for å gjenta meg selv, et mesterverk. Liker du hvite blomster, ja det gjør jeg, så MÅ du ha denne her i samlingen din. Tuberose, sjasmin, gardenia, liljekonval, hvit syrin, iris og hvit narsiss utgjør sammen med appelsinblomst, bergamot, musk, viol og sandeltre en absolutt henrivende, superfeminin og vakker duft av det helt sjeldent fantastiske slaget. Fracas er mørk, tung, forførende og sensuell, men samtidig moderne, klassisk og meget elegant. Dette er duften for de spesielle øyeblikkene, men dere som har fulgt meg en stund vet jo at jeg også prediker regelbryteri. Ergo: perfekt også sammen med en enkel hvit t-skjorte, baggy jeans og joggesko. Uansett antrekk, anledning, dagsform, setting eller situasjon: bærer du Fracas, bærer du lykke og glede. Du bærer personlighet, holdning, selvsikkerhet, respekt og ikkepellmegpånesa-attitude.

Det geniale med Fracas er at den har et hint av organisk grønnske over seg. Den er rik, søt, pudret og varm. Som en sen og fuktig sommerkveld med 27 plussgrader, solnedgang og gresshopper som synger bak brede gresstrå. Tuberosen og gardeniaen lukter himmelsk, og nesen som tok himmelen til jorden heter Germaine Cellier.

4 tanker om “KVELDENS DUFT

 1. Hei Hege.

  Flott beskrivelse som alltid. Fracas er fantastisk, helt klart, men jeg må innrømme at jeg ikke bruker den særlig ofte. Den er veldig til stede, man kan liksom ikke glemme et sekund at man har på seg Fracas, i motsetning til andre dufter som man kan zoome inn og ut av i løpet av dagen. Jeg blir ofte litt sliten hvis jeg har på meg Fracas en hel dag. Men til en festlig anledning hvor man har kledd seg opp er den en perfekt følgesvenn, og den har en selvfølgelig plass i samlingen min.
  Ha en fortsatt god helg, hilsen Lene

  • Det har du helt rett i, Lene. Fracas er en smule dominerende, men det kommer litt an på hvor man påfører den også. Dufter som denne er supre i knehasene, og til og med på anklene. Det gjør duften mindre anmassende, og gjør at den virvles opp på en mykere måte enn om den påføres bak ørene. På den måten er det lettere å bruke den også til hverdags, fordi avstanden til nesen er større. Slik får i hvertfall jeg større glede av den, og kan bruke den oftere. Har du testet det? Hvis ikke, prøv og si hva du synes. Kanskje du blir mindre sliten av den da? Igjen, tusen takk for herlig innspill. Klem, Hege.

   • Takk for godt tips, det skal jeg prøve ved anledning. Både med Fracas og andre dufter jeg har som kanskje kan være litt krevende til hverdags.
    Hilsen Lene

    • Bare hyggelig, Lene!
     Jeg synes selv at det funker. Dufter som er intense, men like fullt fantastiske kan fint brukes til hverdags også hvis de bare påføres med litt avstand til nesetippen 🙂 . Ha en herlig helg, og kos deg med deilige parfymer! Klem, Hege.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *