L`EAU D`HIVER

photo (6)

Dagens duft står mitt hjerte ekstra nær. Den var min aller første duft fra Frederic Malle, og den ble introdusert for meg av min kjære kusine for noen år siden. Lett oversatt heter den Vintervann, og den er ikke lett å beskrive. Likevel må jeg bare prøve så godt jeg kan, inspirert som jeg er av de store snøfillene som daler ned utenfor vinduet her jeg sitter mens det knitrer og brenner i vedovnen.

L`Eau D`Hiver er laget av en av mine favorittneser. Jean-Claude Ellena har en minimalistisk og elegant stil, og kunsten hans kjennetegnes ved at det han lager ofte er transparent, lett og luftig og særdeles smakfullt. Denne duften er perfekt til både menn og kvinner, duften av vinter er helt kjønnsnøytral, og det passer meg midt i nesetippen. Den er lett som et snøfnugg, og kan faktisk brukes hele året, men det er denne fantastiske tolkningen av en kald, overskyet og stille vinterdag som gjør at jeg elsker å bruke den på denne tiden av året. Det at noen i det hele tatt har registrert at vinter, kulde og snø har en helt spesiell duft og deretter går hen og fanger den på flaske er genialt, og derfor hopper hjertet mitt et lite ekstra hopp for denne duften.

Notene i L`Eau D`Hiver er hvit heliotrop, bergamot, angelica, iris, hagtorn, jasmin, lilje, karamell, musk og honning. Den åpner vakkert med iris og musk, varm og kald på en og samme tid, og blir etterhvert en myk og pudret «skinscent». Jasmin og angelica gjør den aquatisk og grønn, og man kan ikke hjelpe for at man får bilder av frost og frossent vann inni hodet. Farger som lysegrått, hvitt, lyseblått, tåke, frosne trær og stillhet gir sterke assosiasjoner til vinter og ro. En forsiktig vind blåser deg mildt på kinnet, og bladløse trær forteller deg hemmeligheter fra de frostdekorerte grenene sine. Etter en liten stund kommer honning og karamell inn og tilfører litt sødme og varme, men bare litt. Duften balanserer perfekt på en stram line, her sløses det ikke med effektene, og den bikker aldri over til å bli for søt eller for tung. Den er i det hele tatt utrolig vakker, beroligende, trøstende og melankolsk.

Hvis du har gått deg en tur en stille vinterdag eller kveld, og trukket inn den kalde og klare luften, sett alle fargenyanser snøen lager av blått, hvitt og grått og kjent på den røkte duften av vedfyring fra pipene på hustakene, sett hvordan snøen smelter i varme hender og oppdaget duften av smeltet snø på huden, da vet du hvordan vinter dufter. Akkurat slik er L`Eau D`Iver. Et mesterverk ♥ .

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *