LØRDAG 31. MARS

Ingenting er som å stå opp tidlig, spise en god frokost og rusle rundt i en by man ikke er så kjent i. Det var knallvær i Oslo i helgen, og jeg tok masse bilder. Her er et lite utvalg.

Dette treet har jeg aldri sett før. Det hadde store hvite blomster, med ganske ovale kronblader. Kan det være snømagnolia? Jeg kom over en liten notis i en avis, hvor Botanisk Hage hadde sendt ut en pressemelding om at snømagnoliaen begynte å blomstre 28. mars. Dette er ca. tre uker tidligere enn normalt. De forteller at de store kremhvite blomstene danner en hvit sky mot himmelen, og at det foreløpig bare er de øverste blomstene på treet som er i gang. Magnoliaene er blandt de vakreste og mest eksotiske trærne vi kan dyrke på våre breddegrader. Slekten omfatter ca. 100 arter, mange av dem tropiske. Ikke vet jeg, men bildene mine av dette treet passer beskrivelsen. Disse sto i full blomst like nedenfor slottet.

Etter å ha ruslet videre forbi slottet og opp gjennom Bogstadveien, kom jeg over en fantastisk butikk, med en like fantastisk daglig leder.

Hils på Marion Standal. Hun er daglig leder på Oliviers & Co. Olivenoljespesialisten. Her er de ekspert på olivenoljer. De har et utvalg unike oljer fra små og anerkjente produsenter i de beste olivenområdene rundt Middelhavet. Oljene har hver sin personlighet i smak og aroma. En fyrrig og elegant olje som er presset på grønne Frantoio-oliven i Toscana, har en helt annen smak, karakter og aroma enn en fløyelsmyk olje presset på solmodne Hojiblanka-oliven fra Andalucia. Oliviers & Co har et stort utvalg fra 7 ulike land. Se den flotte butikken!

Oljene er fremstilt av håndplukket, fersk oliven av høyeste kvalitet. De er ren fruktsaft fra oliven uten tilsetninger eller innblandinger. Oljene har et høyt innhold av vitaminer og antioksidanter, særlig vitamin A og E. For å fremstille 1 liter god olivenolje trenger man mellom 5 og 10 kg oliven.

Jeg fikk lov til å smake på olivenolje og balsamico med granateple, og falt pladask! Nå kan jeg sitte her og angre på at jeg ikke kjøpte med meg noe hjem. Det smakte nyyydelig! Dessverre er mye av den billige oljen vi finner i dagligvarebutikkene av dårlig kvalitet. Jeg har til og med lest en reportasje der det hevdes at det ikke er olivenolje, men andre oljer…Extra Virgin-betegnelsen alene er ingen garanti. Oljene kan være presset på oliven av dårlig kvalitet, og være tilsatt andre komponenter for justering av smak, lukt og syrenivå. Emballasje og merking er ofte mangelfull, og mye av helseeffekten fra vitaminer og mineraler kan være tapt. Oliviers & Co holder til i Vibesgate v/Bogstadveien. Tlf. 22 56 57 52. Tusen takk for at jeg fikk lov til å ta bilder av den fine butikken deres, og tusen takk for all informasjon om produktene dere selger. I`ll be back <3.

Søte butikker med hyggelig skilting ved inngangsdøren. NoaNoa vet å skape trivsel. Fargerike utstillingsvinduer hos David Andersen, og tilbud om gratis kurs i Fa Lun Gong i Slottsparken.

En sjokkrosa trench lyste opp i gatebildet. Det gjorde disse to også.

Se så fine! Safi Ali og Selma. Dere er skjønne! Tusen takk for at jeg fikk lov til å ta bilde av dere <3. You made my day.