MIDT I FJESET SITTER NESA // DAGENS DUFT

IMG_7150Jeg har holdt meg unna kaffen ganske lenge nå, men i dag bare måtte jeg ha en kopp. Som dere vet liker jeg kaffen min kruttsterk, utvannet skvip er ikke greia mi. Det betyr at det kan bli litt vel mye indre stress hvis jeg ikke begrenser inntaket en smule…Så har det seg sånn at det ikke bare er selve kaffen det dreier seg om, men også duften av den. Finnes det noe vakrere enn duften av varm kaffe rett fra koppen? Nope! Det er noe med notene av mørk sjokolade, bitterstoffene, nøtter, kakao og selve kaffebønnene som er så behagelig, og gir en så god stemning. Det er jo ren lykke i flytende form, så ja, jeg er nok litt avhengig av selve opplevelsen av det å drikke en kopp kaffe. Det er jo bare helt fantastisk. Legg til en liten dråpe ekte kremfløte, så blir den helt perfekt, og følelsen av velvære helt komplett. Jeg så nettopp også et fint program på NRK2 om duftens historie, og det handlet i bunn og grunn om at alt har en duft, og at vi mennesker ofte fortrenger, er ubevisste og ikke legger merke til alle duftene som omgir oss i hverdagen. Ofte fordi det er så mange syntetiske dufter nå som skviser bort de naturlige luktene rundt oss, og gir oss en falsk oppfatning av hva som er en god/dårlig lukt. Heldigvis er det jo kommet en motbevegelse til alt det kunstige, og nisjedufter er på god vei oppover. Selv biene sliter nå med å finne veien til selve duftkilden på grunn av forurenset luft, særlig i de store byene. Ja, ja. Nok om dette. Ville bare logge meg inn å si at det å bruke luktesansen og nesa si litt mer bevisst gir et mye rikere og gladere liv. Tudelu 🙂 .

2 tanker om “MIDT I FJESET SITTER NESA // DAGENS DUFT

    • Hei,Tove! Og velkommen til bloggen min 🙂 ! Det er noe eget med kaffe, ja. Jeg begynte å drikke lovlig sent, først i voksen alder, men man blir jo helt hekta. Kaffe funker, og duften av den er jo bare helt fantastisk. Alternerer litt med grønn te, som jeg også er utrolig glad i, men jeg må innrømme at det har gått hardt utover tedrikkingen etter at kaffen gjorde sitt inntog her hos meg. Ha en fortsatt god sommer, og kos deg masse med både juli og kaffe. Klem, Hege.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *