MINE OKTOBERFAVORITTER

Vi er allerede i midten av november og på full fart inn i julens gleder og sorger. Oktober er historie for i år, men den sitter fremdeles i og spøker med sitt høstlige nærvær. Vissent løv vitner om en høst som ikke helt vil slippe taket, og det er mildt og vått ute. Mer høst enn vinter egentlig. Dette påvirker selvsagt duftvalget. Som det høstelskende mennesket jeg er har jeg kost meg med parfymer som passer stemninger, fargetoner, lys, følelser og klesvalget på denne tiden av året perfekt, etter min nese. Her er de duftene jeg brukte mest i oktober, og du skal ikke se bort fra at noen av dem kommer til å bli med meg ut november også ♥ .

photo

1. Kiehls Original Musk, Blend no. 1. Dette er en stor favoritt hos meg. Jeg er glad i musk, og kjøpte den i Paris sist jeg var der. En skikkelig kul duft som passer til alle anledninger, menn og kvinner. Den ble laget i 1920 i apoteket til Kiehls, oppdaget på en liten beholder med påskriften «Love Oil» en gang på 50-tallet, og relansert som duft i 1963. Den er en edt, er skikkelig sterk og har en holdbarhet herfra til månen på huden. Bruk den derfor med forsiktighet. Less is more med denne her.

2. Múre Et Musk fra L`Artisan Parfumeur er en av de nyeste i samlingen min. Jeg fant den i Antibes i år på ferie. Den var akkurat det jeg trengte der og da, derfor måtte jeg ha den. Den er den mest fruktige muskduften jeg har, og egentlig den jeg liker minst, men samtidig fyller den sin plass, og jeg angrer ikke. Den funker på sitt vis, og er absolutt nødvendig i duftgarderoben min. Jeg vet jeg av og til kommer til å ha behov for den som en følgesvenn til en eller annen setting, stemning, følelse eller antrekk innimellom. Fordi den er så fruktig, oppleves den også mindre tørr enn andre muskdufter, og passer perfekt til det våte løvet på bakken nå. Denne duften har mye surt, grønt og søtt i seg, og er også fin til deg som vil forske litt på musk, men ikke helt vet hvor du skal begynne. Noter som blåbær og bjørnebær sammen med røde bær og musk gjør den klassisk og ganske snill. Den kom faktisk i 1978, men er nok blitt besudlet noen ganger siden da. Uten at jeg vet det sikkert tror jeg nok originalen var aller best, slik som det vanligvis alltid er. Sjekk den ut hvis du liker musk, men vil ha den litt mer mot det feminine. Når det er sagt er Múre Et Musk super til menn også. Sniff også litt på Narciso Rodriguez sin For Her. En av de aller beste muskduftene som finnes i mainstreammarkedet. Den sorte flasken, edt, er min favoritt.

3. Sycomore er bare dåån, den. Jeg har jo skrevet om den i Dagens Duft tidligere, og den er en av de duftene som betyr aller mest for meg. Den er så god at det ikke er moro engang. Med noter som anis, vetiver, aldehyder, musk og mørke trenoter er det bare å legge seg ned og gråte av takknemlighet for at noen har laget et slikt mesterverk av en duft. Tobakk og viol er også tilstede her, så det sier seg selv at jeg var sjanseløs da min nese møtte denne for første gang for noen år siden i Barcelona. Perfekt til både menn og kvinner, elegant og tidløs.

4. Bois Des Iles skrev jeg også om for litt siden her på min lille blogg, og det kom jo ganske godt fram der at jeg ikke akkurat hater denne duften heller. Chanel sin geniale kombinasjon av aldehyder, neroli, liljekonval, ylang ylang, musk, vetiver og iris er til å dø for. Denne er også super til menn og kvinner. Myk som balsam og aromatisk grønn som navnet sier; øyskoger. Bois Des Iles er også et slikt kunstverk man bør felle en tåre eller ti for. Helt fantastisk!

5. Miss Dior har fulgt meg hele livet, og jeg er stor fan av den originale frostede flakongen med pepitarutet mønster. Den kom i 1947, og har dessverre blitt klusset med opp igjennom, men sånt kan vi dessverre ikke gjøre så mye med. Glad er jeg for at jeg har denne lille edt i 30 ml. Fant den i et lite parfymeri i Kiel for noen år siden, og ble forelsket på nytt. Mitt aller første møte med den var på 80-tallet hos Ingers Parfymeri ved Busterudparken her i byen. Hun ga meg en liten tester, og jeg likte den så godt, men skjønte ikke helt hva det var for en liten skatt hun hadde gitt meg. Jeg var for ung, men jeg glemte den aldri, og minnet av den inni Ingers Parfymeri har jeg aldri glemt. Derfor plukket jeg den med meg i Kiel. Aldehyder, gardenia, iris, lær, ylang ylang, liljekonval, neroli, hvit lilje, sjasmin, amber og vetiver gjør den veeeldig lett å like for meg, så det sier seg selv at den er en soleklar favoritt. Med sin elegante og feminine duft, sitt pudrete og fløyelsmyke vesen er den parfyme på høyt nivå. Feminin og deilig. Jeg sender en stor takk og en beduftet tanke til Inger, som drev det beste parfymeriet i Halden, for at hun ga meg så mange herlige opplevelser i butikken sin. Jeg var fast kunde der fra jeg var ganske liten, for å si det sånn.

Felles for mine oktoberfavoritter er at de alle er edt, og har mange av de samme notene i seg. Det er litt artig, for etter at jeg begynte å skrive om duft har jeg hatt mange aha-opplevelser. I ettertid skjønner jeg hvorfor jeg har valgt som jeg har gjort, og falt som jeg har gjort. Nå er jeg selvfølgelig veldig spent på hvilke dufter du har brukt mest av i oktober, og om du har oppdaget noen nye favoritter siden sist? Eller om du har kommet over noen du absolutt IKKE har likt som du har hatt store forventninger til?  Eller dufter som du så gjerne skulle ønske at du likte, men bare ikke får deg til å like likevel? Del gjerne!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *