MORE FOR LESS

Det er viktig med gode pensler når man ønsker å legge en proff makeup. Jeg holder fast ved at hendene våre er uerstattelige som verktøy, men man kommer likevel ikke unna at pensler og svamper spiller en stor birolle i påføringen. Pensler trenger man gjærne til leppestift, concealer, rouge og øyeskygger. Flytende foundation er det også fint å bruke pensel til. Da jobber man produktet godt inn i huden på en litt annen måte enn med hendene, og det blir mye lettere å få det jevnt og naturlig. Så kan man ta den siste finishen med fingrene på underlaget til slutt. Penselen på bildet er pusemyk, og perfekt til påføring av rouge og softing av øyeskygge med et transparent pudder hvis det ble i meste laget.

Verden er full av flotte koster, og det er viktig at de er av høy kvalitet for at resultatet skal bli bra. Dessuten er det mye lettere å få til en flott makeup når penslene er gode å jobbe med. Og her kommer det aller beste; gode pensler behøver ikke å være dyre. De penslene jeg er aller mest glad i har jeg funnet i maleavdelingen i hobby- og interiørbutikker der de måtte ha sånt. Penslene på bildene her er alle fra butikkkjeden Søstrene Grene, og prisnivået på dem er fra 7 kr. til 50 kr. Genialt, ikke sant? Disse er supre som foundationpensel.

De tynneste penslene på dette bildet er perfekte til liplining, eyeliner, concealer og til påføring av leppestift. De er også fine å fylle inn bryn med skygge. Det lange håndtaket gjør de gode å holde i, men de er ikke egnet å ta med på reise. Da er det miniatyrutgaver som gjelder. De litt større penslene er supre å dekke blå ringer under øynene med.

Renhold av koster er viktig for holdbarheten. Kjøp en sjampo og balsam i dagligvarebutikken, vask dem forsiktig og trykk ut vannet i et håndkle. Aller helst bør de vaskes en gang i uka. Deretter lar du de stå i et glass til tørk. Det som ofte skiller gode koster fra dårlige, er mykheten, kvaliteten på busten og om de slipper hår eller ikke. Fordi kostene du kjøper i hobbybutikker, bokhandel eller interiørbutikker er ment for maling, er busten festet ekstra godt og med lim som ikke er vannoppløselig. Voilà! Super kvalitet og fantastik god bust.

Denne type pensel er perfekt å bruke på større partier, så som brystparti, armer, skuldre og ben. MAC har en god face and body foundation som er realtivt flytende, og en pensel som dette gjør det mye lettere å få et jevnt resultat. Så kan man for eksempel bruke en stor og rund kost til å børste over skimmerpudder eller solpudder for litt ekstra glød etterpå. En pensel stjeler heller ikke så mye produkt som en svamp gjør, så det er god økonomi å velge pensel fremfor svamp. Bruk heller hendene etterpå hvis det trengs.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *