Oj! Vinter?! Dagens Duft!

  Av en eller annen merkelig grunn hadde jeg bestemt meg for at Kong Vinter ikke lenger eksisterte. At han hadde dratt til Syden, og så vidt sendte noen bittesmå kuldegrader hit når det passet ham, hadde gjort det slutt med Frøken Snø og fra og med for noen år tilbake hadde bestemt seg for å gi oss såkalte grønne vintre….Der tok jeg jo feil. For nå er det så mye vinter jeg ikke har sett på lenge, og jeg er nesten litt sjokkert her jeg sitter inne og ser på at det bare laver ned. Vakkert er det, nydelig dufter det, ingen tvil om det, og det lyser opp, lyddemper verden og pakker den inn i et fredelig, mykt  og hvitt melisslør. Har du luktet på vinteren før? Det er en fantastisk duft. Helt annerledes enn duften av vår, sommer og høst. Hadde jeg ikke vært så forkjøla skulle jeg gått meg en lang tur nå. Vinteren dufter kaldt, rent, blått og hvitt. Den dufter av frost og trær og vekster i dvale, av vann frosset til is. Av ro, fred og stillhet. Én av mine favorittdufter heter Vintervann, eller L’eau D’Hiver på fransk, og er en brilliant og genial tolkning av Kong Vinter på flaske. Dere vet; bare det at noen ville fange vinteren på flaske er en så flott tanke at kreatøren av den burde blitt tildelt en hederspris. Jeg skrev om den HER. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *