OMG! I Love Husarbeid!

Jeg har sett altfor mye på TV i det siste. Det er ikke bra. Man blir ikke glad av det. I tillegg til å gå daglige turer, har liksom TV’n hatt en tendens til å snike seg innpå meg. Ut og lufte seg en liten time, deretter inn i kasjotten og på med kassa. For litt siden sa jeg at det gjelder å ikke forfalle, at det er viktigere enn noen gang å unngå det. Da henger det virkelig ikke på greip å se for mye på TV. Problemet er bare at man dessverre må følge nogen lunde med på hva som skjer her i verden. Særlig nå, siden situasjonen har påvirket meg og mine medmennesker direkte. Etter å ha dynket meg selv i tragiske nyheter og oppdateringer om grufulle dødstall i den vide verden, er jeg i en så dårlig mental forfatning at jeg trenger en eller annen form for flukt. Hva gjør jeg da? Dét skal jeg si dere: Real Housewives of New York, Beverly Hills og Sweden gjør nytten. Wahlgrens Värld kan jeg anbefale på det varmeste! Om det er ett kvinnfolk jeg unner all verdens lykke, så er det Pernilla Wahlgren! Jeg vet ikke om de er klar over det selv, men jeg tror disse damene gjør verden til et litt lysere sted for veldig mange av oss. Det er utrolig hva glitter, glam, intriger, drama, vin, bobler, rosa klær og fantastisk make-up gjør med humøret! Bare tullball alt sammen, men moro er det lell. Legg til gedigne eiendommer, dyktige kirurger, botox og en forkjærlighet for shopping og hardt arbeid, så har du oppskriften på «real». Ja, ja, hva skal en stakkar gjøre i disse dager?
Siden jeg ser så mye på TV, har jeg fått med meg Rema1000 sin reklamefilm om «rare ting/tips til ting man kan gjøre hjemme». Nå skal ikke jeg utdype hva det kan være i de tusen hjem, men jeg ble noe inspirert. Dessuten kan man vinne 1000kr, om man blir trukket ut som vinner av et slags veldig bra tips. Kanskje TV faktisk er bedre enn sitt rykte??

I dag vasket jeg badet. Tenke seg til. Det er strålende sol, jeg kan sitte på verandaen og bli brun, men jeg velger altså å vaske badet. Dét er jævlig rart. Unnskyld språket. Det er tross alt Påske. I hele dag har dette valget forundret meg. Hvorfor vasker jeg badet når jeg kan sitte ute i solen og se våren do its magic? Hva er det som gjør at jeg bruker tre timer på husarbeid når jeg kan la det være?? Jo, det kommer av den enkle grunnen at jeg trenger å jobbe med hendene mine. Jeg er vant til å gå på jobb hver dag, ta tak i saksa mi og stort sett gjøre folk glade og fjonge på topplokket. De siste ukene har jeg bare brukt beina mine. Gått turer, tøyet og bøyet og sittet på plommen i sofaen foran TV’n. Hva skjer med armene da? Hva skjer med hendene? Ikke en dritt! Ergo: hva sysselsetter armer og hender aller mest? Svaret er selvfølgelig husarbeid! Når jeg støvsuger går armene jevnt og trutt. De skyver og de drar. Når jeg vasker badet må hendene mine gnikke og gnu, skrubbe og vri opp kluten sånn ca. tusen ganger. Sånn det er blitt nå, kjennes det ut som om jeg går inn i en svømmehall når jeg entrer badet. Det stinker klor! Jeg er riktignok mør i armene mine. De dirrer når jeg løfter «kaffekoppen». Oppdrag gjennomført. Jeg har fått brukt armer og hender i timesvis! Dét blir jeg faktisk glad av. Håndtverker som jeg er. Ja, jeg er en av dem som jobber på gølvet. Min far er både rockekonge og pensjonert trykker. Say no more…
Mamma sendte meg en sms og fortalte at hun hadde bakt boller i det fine været. Hun hadde heller ikke vært ute i solen i dag. Jeg fortalte at jeg hadde gjort husarbeid. Da ble mamma stolt av meg, og mente jeg burde unne meg et glass vin på verandaen. Jeg kvitterte med at jeg aldri har drukket mer hurlumhei enn nå, og at det absolutt kunne anbefales. Let’s stay fashionable, during hard times. Have a glass of wine. Cheers!

Jeg teller mine velsignelser, og i dag skal jeg være takknemlig for dette:

  1. Jeg kan gjøre rent!
  2. Jeg har tilgang til Jif, klorin og zalo!
  3. Jeg har en støvsuger!
  4. Jeg liker å være aktiv!
  5. Jeg har et j..lig rent bad!

Ta vare. Hold sammen og hold ut.
Hege.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *