PÅ BADEHYLLEN TIL RENATE

Jeg er veldig opptatt av å rense huden min hver dag. Morgen og kveld. Jeg har prøvd mye forskjellig, blandt annet Shiseido, Dr. Hauschka og Babor. Nå bruker jeg Mary Kay, for jeg har en veldig sensitiv hud. For meg er det viktig å finne produkter med god balanse mellom natur og kjemi. Dr. Hauschka ble for naturlig for meg, og funket ikke på min hud. Shiseido ble for sterk igjen. Babor likte jeg godt, men nå har jeg brukt Mary Kay lenge, og huden min tåler produktene godt. Jeg har blandingshud, og synes de hjelper mot dette. Jeg kjøpte produktene på homeparty. Der fikk jeg prøve dem, og selgeren ga meg tips og råd om hvilke produkter som kunne passe til meg. Jeg bruker Mary Kay Timewise 3-in-1 Cleanser og Timewise Age-Fighting Moisturiser. Jeg er veldig fornøyd med dem. Jeg bruker ikke nattkrem, for jeg har aldri forstått hvordan huden kan vite forskjell på natt og dag. Derfor synes jeg det er unødvendig å bruke penger på sånt. Jeg merker ikke forskjell på huden min om jeg bruker dag og nattkrem. Jeg har aldri vært flink til å bruke øyekrem og ansiktsmasker heller, for jeg er ikke opptatt av det.

Jeg er ikke veldig opptatt av sminke. Jeg gidder ikke stå og sparkle trynet daglig. Jeg prioriterer det ikke, for det er ikke viktig for meg. Det er bare ved spesielle anledninger jeg bruker sminke, som fest og bryllup eller om jeg skal ut på noe. Da bruker jeg ofte foundation og maskara. Andre ganger sminker jeg bare øynene, det er sjelden jeg gjør begge deler. Da må det være noe ekstra, som f.eks. et bryllup jeg skal i. Av og til bruker jeg leppepomade med farge. Jeg er veldig glad i den fra Cliniderm, som jeg kjøper på apoteket. Jeg har en med og en uten farge fra samme merke. De er seige og gode og sitter lenge. Det liker jeg, for jeg blir alltid så tørr på leppene vinterstid. Når det kommer til maskara, er jeg mer opptatt av selve børsten enn merket. Den jeg bruker nå er fra L`Oreal og heter Lash Architect. Jeg kan ikke fordra de nye plastikkbørstene. Jeg synes de er elendige, og funker ikke til mine vipper i hvertfall. Det må være skikkelig børste. Noen ganger bruker jeg neglelakk. Det går i rykk og napp. Jeg liker den klassiske rødfargen best. Jeg har også noen andre farger fra H&M. De er ok.

Dusjsåpene fra Palmolive dufter godt, og er rimelige. Akkurat nå bruker jeg AromaTherapy Sensual med Moroccan Rose Essential Oil og Ginseng Extract. Jeg har også prøvd dusjsåpene til L`Occitane, men de tålte jeg ikke. De dufter godt, men var sikkert for naturlige. Jeg klødde over hele kroppen. Derfor holder jeg meg til Palmolive, de tåler jeg. Det hender jeg bruker kroppspeeling en gang i skuddåret, og da er det en sukkerskrubb fra Hempz jeg tyr til. Den smelter på huden. Min favorittbodylotion er Lait Corporel fra Biotherm. Den gjør jobben sin og lukter godt. Den MÅ jeg ha. Den går jeg aldri bort fra.

Duft er morsomt! Det er jeg forsåvidt opptatt av. Jeg oppbevarer dem i kjøleskapet, for da holder de seg godt. Jeg liker både tunge og lette dufter. Jeg har en hverdagsparfyme som jeg liker godt. Den er diskrét og ikke så fremtredende. Den heter Laura fra Laura Biagiotti. Jeg liker også Promesse fra Cacharel. Den er jeg VELDIG glad i. Den har jeg to flasker av. Elle fra YSL er også god, nr. 3 fra D&G og Diorissimo fra Dior liker jeg også veldig godt. Bright Crystal fra Versace er også fin, har to flasker av den også. Rose fra Paul Smith er en nydelig, enkel og god roseduft. Av de litt tyngre duftene liker jeg Chanel no 5 edt, Opium Orchidee de Chine Eau d`Orient Limited Edition edt fra YSL og Gucci fra Gucci. Jeg bruker duft etter humør, hvor jeg skal og hva jeg har på meg. Jeg bruker lette dufter om sommeren, og tyngre dufter om vinteren. Jeg synes duften blir en del av personligheten, derfor er det fint å ha litt å velge på.

Håret mitt er viktig for meg. Jeg er opptatt av gode produkter fra salong, og ser alltid etter shampo og balsam som gjør håret mitt lett og luftig. Jeg har i utgangspunktet et hår som er flatt og tungt, så alt som gir meg følelsen av det motsatte går jeg for. Akkurat nå bruker jeg Inergy og Nectaress fra Nexxus. Jeg elsker Hempz Intensive Moisture Mask. Den gjør håret så lett, glatt og luftig. Kuren har også en fantastisk duft som varer lenge i håret. Nesten så du føler at du ikke har hår, det bare flagrer rundt. Jeg hater produkter som gjør at håret føles tungt og klistrer seg til hodebunnen. Av stylingprodukter liker jeg Superstar Qeen For A Day Thickening Spray og Masterpiece Massive Shine Hairspray, begge fra Bed Head. De holder hva de lover, og tynger ikke håret mitt. Jeg liker å farge håret mitt mørkt. Går gjerne for toner mot sjokolade og mahogny. Jeg har også hatt extensions, lyse striper og sort, kort hår. Nå liker jeg det langt og naturlig. Skulle nok ønske at håret mitt var tykkere, men jeg er i bunn og grunn fornøyd med det. Jeg er avhengig av gode hårprodukter for å ta vare på fargen, og i det hele tatt for å være fornøyd med håret mitt. I mange år klippet jeg meg på Sveins Hårverksted i Sarpsborg. Der er de kjempeflinke, men nå klipper jeg meg i en salong her i Halden. Det er greit å bytte litt på det innimellom.

Renate er 32 år, og studerer på HIØ, avd. Fredrikstad. Studiet heter Sosialt Arbeid. Jeg var så heldig å få intervjue henne søndag 18. mars. Vi koste oss med verdens beste belgiske vafler med jordbær i selve røren, jordbær og vaniljeis!

Tusen takk <3.