Påsketanker

Det er skjærtorsdag. Sola skinner, det er et hint av sommer i lufta. Fuglene synger og himmelen er blå. Alt jeg ser på er helt normalt, og befriende uvitende om situasjonen vi mennesker befinner oss i. Det er Påske, min favorittid på året. Jeg har alltid hatt bypåske. Aldri dratt et sted i mitt liv på denne tiden av året, bortsett fra til Frankrike. Av og til. Det kommer til å bli en stund til neste gang.

Akkurat nå ser jeg på et tre i full blomst. Det er et vakkert syn. Noe av det fineste jeg vet er blomstrende trær. Har du sett på maken. Hver vår. Trolldom! Det er et under. Skjærene krangler og koser. Det er redebygging nå. Måkene hyler og skriker, det er tid for yngling for dem også. Haren har funnet seg en skjermet plass. Han tror jeg ikke ser ham. Ørene røper gjemmestedet, og buskene er gjennomsiktige.
Jeg føler meg heldig, tross alt. Jeg har det så fint her jeg sitter i solen. Norge er et vakkert land. Det er vår, det er april. Hva mer kan man ønske seg?
For noen dager siden hadde vi ikke vann. Gutta i kommunen gjorde en kjempejobb. Nydelige mennesker banka på døra, holdt oss oppdatert om forholda. Så en dag ble vi glemt. Vannet ble borte lengre enn varslet. Jeg ringte kommunen og fikk hjelp. En hyggelig kar informerte i vei, og jeg ble ikke lei meg. Vi ble godt ivaretatt.
Vi er så sårbare, vi mennesker. Uten vann og strøm er er vi hjelpeløse. Jeg tenker ofte på dem som ikke er så heldige som meg. De som må gå milevis for vann og ikke har mulighet til skolegang. De som risikerer livet på sin vei, bare for å klare seg.
Så er det som det er nå. Vi holder avstand, deltar i en viktig dugnad, og tar ansvar. Viruset som herjer nå må tas på alvor. Det viktigste vi har er helsa vår.

Jeg skal telle mine velsignelser i dag også, og være takknemlig for dette:

  1. Jeg har solfaktor 50!
  2. Sola skinner!
  3. Det er Påske!
  4. Jeg har marsipan!
  5. Haren har kommet litt nærmere!

Ta vare, hold sammen og hold ut.

Hege.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *