RED HOT LIPS

Jeg er egentlig en glossjente, men av og til synes jeg det er gøy med leppestift. Denne lille lekkerbisken kom jeg over sist jeg var i Kiel. Joli Rouge Long-Wearing Moisturizing Lipstick nr. 704 fra Clarins, har den perfekte røde fargen. Ikke for varm, og ikke for kald. Når jeg av og til bruker leppestift, er det alltid rødt jeg går for. Ingenting pynter opp et ansikt mer enn denne fargen, og tar du deg litt tid med påføringen, trenger du strengt tatt ikke annen make-up. Noe av det fineste jeg vet, er et helt nakent ansikt med plettfri hud, og røde lepper. Dette gir et duggfriskt uttrykk, noe som er veldig vakkert.

Det viktigste av alt, er underlaget. Legg et tynt lag foundation på leppene. På den måten nøytraliserer du din egen leppefarge, slik at den ikke kommer i veien for fargen på leppestiften. Slik får du derfor den perfekte fargen. Deretter tegner du de opp med en leppeblyant. Når du har gjort det, fyller du inn leppestiften med en god pensel. Vær nøye. Trykk en cleenex over, for å trekke ut overflødig olje. Så pudrer du med et transparent pudder. Min favoritt er fra Lancôme. Bruk en stor, myk kost til å fjerne oveflødig pudder med. Nå er leppene matte, og du har et perfekt underlag å jobbe videre på. Pensle på et nytt lag med farge. Gjenta med cleenex og pudder. Påfør et siste lag med farge. Nå kan du velge om du vil trykke en cleenex over, eller ikke. Med cleenex får du en matt overflate. Uten cleenex, en glossy finish. Det er smak og behag. Jeg foretrekker matte, røde lepper når jeg først skal bruke stift, siden jeg til vanlig bruker gloss. Følger du denne oppskriften, får du en farge som sitter hele dagen. Lykke til!

Husk å velge en leppeblyant i samme farge som stiften, eller en litt lysere. Det gir det peneste resultatet. Hvis du ikke ønsker en definert leppekontur, kan du gå rett på med pensel, men dette er mye vanskeligere å få pent. Dessuten er sjansen større for at fargen vil flyte ut. Voksen i leppekajalen skaper nemlig en barriere mellom leppestiften og huden. På den måten holder fargen seg innenfor de definerte rammene.