SE DEN KJOLEN

Av og til har Narvesen salg på noen av sine glossy magasiner. Jeg var heldig å få med meg aprilutgaven til britiske Elle for den nette sum av 49 kr. Siden jeg bruker en liten formue på magasiner i året, blir jeg alltid så glad når jeg kommer over slike tilbud. Nå hadde de to cover å velge på, siden tvillingsøstrene Mary-Kate og Ashley Olsen er behørig portrettert i denne utgaven. Jeg valgte denne utgaven fordi kjolen er overjordisk vakker. Jeg mener klær laget på dette nivået er kunst, og de menneskene som sitter og syr slike kreasjoner for hånd, fortjener all honnør for sitt arbeid.

I fjor høst var jeg en liten tur innom FIT, Fashion Institute Of Technology, i New York. Der hadde de en utstilling med klærne til Daphne Guinness. Noen dager før hadde de en utstilling med klærne til den avdøde designeren Alexander McQueen, som jeg dessverre gikk glipp av. Å få lov til å se slike kreasjoner live, er like sterkt som å overvære en fantstisk konsert. Daphne samler klær fordi det er kunst i hennes øyne, andre samler på kunst i form av malerier. Hva som er kunst for deg, bestemmer du selv. Det er mye musikk i kule klær, og de fineste tingene hennes minnet meg om Elvis og Michael Jackson. Flotte kreasjoner fra Chanel, Dior, Alexander McQueen og Jean Paul Gaultier var satt frem, og jeg gispet meg gjennom utstillingen, helt fascinert av det utrolige håndtverket som ligger bak klær som dette. Jeg vil anbefale deg å sjekke ut mer om Daphne Guinness, hvis du vil vite litt mer om henne.

Denne kjolen er laget av blonde, swarowskikrystaller og paljetter. Den er fra Dolce & Gabbana. Sukk…