SNAPSHOTS FROM NORWAY

For aller første gang i mitt lille liv har jeg fått oppleve midnattssola i Nord-Norge. På toppen av det hele gjennom musikk og sammen med #folkåbligladi, som beste fiolinisten Lise Voldsdal skrev på sin FB-side. Her kommer et lite knippe bilder jeg rakk å knipse fra turen vår til Bø. Enjoy!

  Dette er Ivar. Han fraktet oss trygt fra Evenes flyplass til Sortland Hotell og videre til Bø, og Bøhallen der Paal Flaata m/band skulle spille 20.00. Ivar er verdens beste taxisjåfør. Et nydelig menneske som var vår mann hele helga gjennom. 
  Etter konserten kjørte Ivar oss til et lite, trivelig spisested ved sjøen, og da var klokka 22.00. Lyst og fint ute.
  Se på fargene! Paradis på jord. Det blir litt sånn Norge, mitt Norge. For et vakkert lite land vi bor i. 
  Den lille restauranten duftet av sjø og ramsalt hav. Vi fikk servert deilig biff med god saus, ferske grønnsaker og båtpoteter til. Så godt! Og tusen hjertelig takk for maten.
  Utsikten fra der vi satt og spiste.
  Liten detalj fra restauranten.
  Det var ikke ett vindpust. Havet lå der blikkstille, og skyene speilet seg i det.
  Ivar hentet oss, og vel tilbake på Sortland Hotell lærte jeg at Lars Saabye Christensen har skrevet flere av bøkene sine der, og som dere ser har de en egen Hamsun Foajé. Foajé!
  When in Nord-Norge eat fisk! Eller fesk om du vil. Gårsdagens lunsj ble inntatt hos Sortland Mat & Vinhus. Et utrolig hyggelig sted, med en engasjert og glad kokk og innehaver. Han fortalte at de får inn råvarer rett fra havet, og i går hadde de fått inn en stor kveite som var blitt fisket klokka 00.00 på natta, hengt noen timer i naustet sitt, og var nå klar for tilberedning. Til dette skulle han servere en god hvitvin, sa han, til middagsgjestene samme kveld. Herlige greier. Jeg bestilte kremet fiskesuppe. Den beste suppa jeg har smakt i hele mitt liv! Selvfølgelig. Laksen smakte av havet, grønnsakene så sprø og friske du kan få dem, og vannet rett fra springen så rent og klart. Pure bliss. Kokken kom til bordet vårt og anbefalte en god kaffe fra en lokal leverandør som tok inn kaffe fra Colombia. Den måtte vi prøve! Og for en kaffe dét var. Etter noen minutter i presskanne fyllte vi passe store kopper med rykende fersk kaffe rett fra kanna. Syyyykt god kaffe. Har aldri smakt noe lignende før. Sterk og mild, rund, varm og myk med en litt nøtte-og treaktig ettersmak. Helt fantastisk. Aromaen til de nykvernede kaffebønnenne var tydelig tilstede. Kunst. Vakker kaffe. Intet mindre. Vi ble ønsket hjertelig velkommen tilbake, og dét vil vi så gjerne! 
Tusen takk alle fine mennesker for en fantastisk tur og flotte opplevelser. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *